Σχολικές Εκδρομές

Ημερήσιες Εκδρομές

Βιωματικό & Ψυχαγωγικό πάρκο

Το CALCETTO με το Adventure Park  που είναι το Βιωματικό και Ψυχαγωγικό πάρκο που καλύπτει σύγχρονες ανάγκες, της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και προσχολικής εκπαίδευσης. Απευθύνεται στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, προσφέροντας στους μαθητές Βιωματικές γνώσεις και εμπειρίες. Είναι μία ολοκληρωμένη πρόταση για εκπαιδευτική αλλά και ψυχαγωγική επίσκεψη-εκδρομή.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες της αρέσκειάς τους ή να απολαύσουν, προσφορά του κέντρου, τον καφέ τους μαζί με το brunch, έχοντας δωρεάν wi-f

ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης λειτουργεί συμπληρωματικά με το σχολείο βοηθώντας και στηρίζοντας τον εκπαιδευτικό που θέλει με βιωματικό τρόπο να κάνει πιο ζωντανά και κατανοητά στους μαθητές του τα αντικείμενα του μαθήματος του.

Οι βιωματικές μέθοδοι μάθησης προτείνονται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο αλλά μόνο ένα μικρό μέρος των θεμάτων είναι εφικτό να παρουσιαστεί με βιωματικό τρόπο στο πλαίσιο του περιορισμένου χώρου και του περιορισμένου εξοπλισμού που μπορεί να διαθέσει ένα σχολείο. Ταυτόχρονα η εκτός σχολείου εφαρμογή των μεθόδων αυτών δεν είναι εύκολη από τον δάσκαλο καθώς απαιτεί εργαλεία, πολύ μεγάλη προετοιμασία και ασφαλής συνθήκες.

Αυτές ακριβώς τις συνθήκες έχουμε δημιουργήσει στο κέντρο αυτό με τρόπο ώστε τα θέματα και ο τρόπος παρουσίασης τους να συμβαδίζουν με το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου.
Το κόστος συμμετοχής είναι διαμορφωμένο ώστε όλες οι σχολικές μονάδες να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής.

 

THE PARK-ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ CALCETTO 

Πολυχώρος άθλησης και ψυχαγωγίας

ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Σχολικές επισκέψεις στο αθλητικό  και  περιβαλλοντικό κ έντρο  του “CALCETTO

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,                                                                                                                         

Σας ενημερώνουμε πως μπορείτε να προγραμματίσετε μια εκπαιδευτική εκδρομή για το σχολείο σας στο αθλητικό μας κέντρο στο Ρέθυμνο. Είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε την εκδρομή και εσείς και οι μαθητές σας! Σκοπός του κέντρου είναι να δώσει  την δυνατότητα στα παιδιά, με μία εκδρομή να μπορέσουν να εξερευνήσουν την φύση και να κάνουν μία πρώτη γνωριμία με αθλήματα τα οποία γίνονται σε φυσικό περιβάλλον.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ:

·  Περιβαλλοντικό πάρκο “ΒΙΟΤΟΠΟΙ”

·  Γήπεδο ποδοσφαίρου

·  Πεδίο Τοξοβολίας

·  Πίστα Ποδηλασίας  ( μικρή χωμάτινη ποδηλατική διαδρομή τεχνικής με χρονομέτρηση)

·  Γήπεδο Beach volley

·  Τραμπολίνο

·  Πύργος περιπέτειας

·  Παιδική χαρά

·  Αναρρίχηση

·  Maxi trampoline

·  Πινγκ-πονγκ

·  ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρους εκπαιδευτές. Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτές του κέντρου λειτουργούμε σαν ομάδα, έχουμε γνώση των ιδιαιτεροτήτων της εκπαίδευσης παιδιών και έχουμε μεριμνήσει ώστε μαζί με την εκπαίδευση να προσφέρουμε ένα φιλικό και ψυχαγωγικό περιβάλλον για τους μαθητές και τους δασκάλους τους. Είμαστε βέβαιοι ότι οι μαθητές θα μείνουν ενθουσιασμένοι και αυτό θα δημιουργήσει θετικά βιώματα και θα συμβάλει στους στόχους μιας ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ εκπαίδευσης. Η εκδρομή αυτή θα προωθήσει στα παιδιά τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής και την επαφή με την φύση ως ανάγκη για την σωματική και ψυχική υγεία.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπορούν να γίνουν εκδρομές για 30-400 μαθητές / μαθήτριες. Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες και εναλλάσσονται στις δραστηριότητες με τρόπο ώστε όλοι να περνάνε από όλες τις δραστηριότητες. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των δραστηριοτήτων που ενδιαφέρουν το σχολείο ώστε να διαμορφωθεί η εκδρομή σύμφωνα με τις ανάγκες – δυνατότητες του κάθε σχολείου. Όλες οι δραστηριότητες προσφέρονται με την μορφή μαθήματος, καθοδηγούνται και επιβλέπονται απόλυτα  από τους έμπειρους εκπαιδευτές μας (υπάρχει το λιγότερο ένας εκπαιδευτής σε κάθε δραστηριότητα).

Στις εγκαταστάσεις μας λειτουργεί το καλαίσθητο «ΑΚΡΟ-ΠΟΛΙΣ καφέ» με προσεγμένο φαγητό.

Σε περίπτωση ύπαρξης κάποιων μαθητών που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν το κόστος της εκδρομής κατόπιν συνεννόησης θα προσπαθήσουμε να μην αποκλειστούνε από την εκδρομή.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να προγραμματίζουν τις εκδρομές το λιγότερο 1 μηνά πριν ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την διαθεσιμότητα του χώρου και των εκπαιδευτών και να μπορέσουμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή οργάνωση της εκδρομής. Επειδή οι δραστηριότητες είναι πολλές είναι σκόπιμο να προγραμματίσουμε το λιγότερο 5 ώρες για αυτές ώστε να έχουν οι μαθητές την δυνατότητα να τις απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας με τον υπεύθυνο κρατήσεων και διοργάνωσης των εκδρομών κ. Φωλίνα Ιωάννη στα τηλ.:2831020004 και 6937111621

http://www.naturepark.gr/   http://www.parkcrete.com/

   

THE PARK-ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ CALCETTO – ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2018-2019

 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΗΜΕΡΗ 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

NO.1 «EXTREME ΦΥΣΗ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» (ως 400 μαθητές) κόστος 10 € ανά μαθητή. 

Ποδηλασία βουνού στην πίστα μας, τραμπολίνο, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, πινγκ πονγκ, μάθημα τοξοβολίας, ξενάγηση στους «Βιότοπους», κατασκευές, πέρασμα πύργου περιπέτειας, αναρρίχηση , μπάσκετ, maxi trampoline (τραμπολίνο με λάστιχα υποβοήθησης)

NO.2 «CLASSIC ΦΥΣΗ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» (ως 360 μαθητές) κόστος 7 € ανά μαθητή.

Στην ολοήμερη εκδρομή του σχολείου σας τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και υπό τη καθοδήγηση των εκπαιδευτών μας θα περάσουν από μία μεγάλη ποικιλία ευχάριστων δραστηριοτήτων: { Ποδηλασία βουνού στην πίστα μας, τραμπολίνο, αγώνας ποδόσφαιρου, βόλεϊ, πινγκ πονγκ, μάθημα τοξοβολίας, ξενάγηση στους «Βιότοπους», κατασκευές, πέρασμα πύργου περιπέτειας, αναρρίχηση, μπάσκετ, κλπ}

*Οι εκπαιδευτικοί θα χρειαστεί να συμμετέχουν μόνο στην ξενάγηση στους Βιότοπους για εκπαιδευτικούς λόγους.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΕΝΟΥ                                               Κόστος 4-5-7 € ανά μαθητή

Για την διατροφή των μαθητών το καφέ-εστιατόριο μας προτείνει 3 παραδείγματα μενού πάντα με φρέσκα και αγνά υλικά και καλά προετοιμασμένα:

Μενού 1:  1 χοιρινό σουβλάκι κ 1 μπιφτέκι με πατάτες τηγανιτές-σαλάτα της εποχής. (4 ευρώ)

Μενού 2:  2 χοιρινά σουβλάκια με πατάτες τηγανιτές  και σαλάτα της εποχής. (5 ευρώ)

Μενού 3:  Ποικιλία σχάρας  με 2 χοιρινά σουβλάκια, μπιφτέκι και λουκάνικο συνοδευμένο από πατάτες τηγανιτές και σαλάτα της εποχής.  (7 ευρώ)

ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 

Μικρών σχολείων -Τμημάτων-τάξεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
 NO.1 EXTREME ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΗΣ”                                        10 ευρώ ανά  μαθητή 

(Ποδόσφαιρο, τραμπολίνο, βόλεϊ, τοξοβολία, ποδηλασία βουνού, πινγκ πονγκ, πύργος περιπέτειας, αναρρίχηση,  μπάσκετ, maxi trampoline (τραμπολίνο με λάστιχα υποβοήθησης) Αθλητικό εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό πρόγραμμα εκδρομής με μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, νέα ερεθίσματα και έντονη ψυχοσωματική επίδραση στους μαθητές. Είναι μια συνηθισμένη επιλογή πολλών σχολείων.

 NO.2 “ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΗΣ”                                                         7 ευρώ ανά  μαθητή 

(ποδόσφαιρο,  τραμπολίνο,  βόλεϊ, τοξοβολία, ποδηλασία βουνού, πινγκ πονγκ, πύργος περιπέτειας, αναρρίχηση  μπάσκετ  )  Αθλητικό εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό πρόγραμμα εκδρομής με μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, νέα ερεθίσματα και έντονη ψυχοσωματική επίδραση στους μαθητές. Είναι μια συνηθισμένη επιλογή πολλών σχολείων.

NO.3 “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ”                              5 ευρώ ανά  μαθητή 

(ποδόσφαιρο, τραμπολίνο, πινγκ πονγκ, ποδηλασία και βόλεϊ  μπάσκετ)  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τα βασικά αθλήματα. Μια οικονομική εκδρομή για μικρά σχολεία ή για εκδρομές μίας τάξης.

  NO.4 “ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ”                                       3 ευρώ ανά  μαθητή 

Αγώνας ποδοσφαίρου 6Χ6 ως 8Χ8 παικτών με διαιτητή, διακριτικά ομάδας, γάντια τερματοφύλακα. Προτείνεται σε μικρά σχολεία ή τάξεις μαθητών που  θέλουν να κάνουν μια οικονομική εκδρομή ή ένα  σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

  NO.5 “ ΒΙΟΤΟΠΟΙ ” ξενάγηση στο πάρκο                             3 ευρώ ανά  μαθητή 

Μεμονωμένο εισιτήριο επίσκεψης και 45λεπτης ξενάγησης στα οικοσυστήματα του περιβαλλοντικού πάρκου «ΒΙΟΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ». Συστήνεται για σχολεία που θα μείνουν λίγο χρόνο (περαστικοί) από το κέντρο μας.

*Μπορείτε να προτείνετε και ένα δικό σας συνδυασμό.

**Ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξετε θα υπάρχουν ανοικτές και οι υπόλοιπες δραστηριότητες του πολυχώρου όπου οι μαθητές θα μπορούν να συμμετέχουν με ένα έξτρα ατομικό εισιτήριο που θα εκδίδουν στο χώρο με το ανάλογο οικονομικό κόστος.

Π.χ. εισιτήριο πολυαθλητής έξτρα δραστηριότητα “MAXI TRAMPOLINE” ατομικό εισιτήριο 3 ευρώ.