30 Απριλίου, 2024
11 11 11 AM
SOCCA LEAGUE TO ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΙΥΑ
Latest Post
SOCCA LEAGUE TO ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΙΥΑ

Γενικοί όροι NEANIKA YOUTH LEAGUE 6X6 (ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ-ΛΥΚΕΙΩΝ)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

CALCETTO CUP 6X6 ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2019-2020

Σας καλωσορίζουμε στο πρωτάθλημα και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση! Το προσωπικό και η διεύθυνση του  CALCETTO  mini soccer είναι στη διάθεση σας για κάθε απορία σας.

 ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα μας πρέπει να γνωρίζουν τους κάτωθι όρους συμμετοχής και να τους τηρούν:

à Με την εγγραφή σας θα πρέπει να δηλωθούν οι παίχτες της ομάδας (8-16) και πριν τον πρώτο αγώνα να πληρωθεί  υποχρεωτικά 1 αγώνας προκαταβολικά ως εγγύηση. (40 ευρώ)

à Η κάθε ομάδα που συμμετέχει πρέπει απαραιτήτως να δηλώσει 3 ημέρες την εβδομάδα και τουλάχιστον 10 ώρες για τις οποίες είναι υποχρεωμένη να τις τηρεί. Η διαγωνιζόμενη ομάδα πρέπει να βρίσκετε στις εγκαταστάσεις του CLUB 20 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

à Οι πελάτες μας – παίκτες των διαγωνιζομένων ομάδων οφείλουν να γνωρίζουν ότι αγωνίζονται με δική τους ατομική ευθύνη και σε περίπτωση ατυχήματος η τραυματισμού η διοργανώτρια αρχή και το calcetto δεν φέρουν καμία ευθύνη .

à Ως προς το οικονομικό σκέλος οι υπεύθυνοι των ομάδων πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμείς οικονομικές συναλλαγές επειδή σε αντίθετη περίπτωση η διοίκηση του CALCETTO έχει το δικαίωμα να μην επιτρέψει στην ομάδα ν’ αγωνιστεί.

 àΟμάδα που αποχωρεί οικειοθελώς πριν την λήξη του πρωταθλήματος ή αποβάλλεται με βάση το άρθρο των κανονισμών δεν δικαιούται επιστροφή της προκαταβολής και δεν μπορεί να έχει καμία οικονομική απαίτηση προς το γήπεδο και την διοργάνωση. Επίσης θα μηδενίζεται σε κάθε αγώνα που δεν θα αγωνιστεί χάνοντας τυπικά 6-0, και θα καταλαμβάνει την τελευταία θέση στην βαθμολογική κατάταξη. Βαθμοί από αγώνες που έχει κερδίσει  δεν επιστρέφονται στις ομάδες. Αυτό γίνεται μονό σε κάποια παράβαση των κανονισμών π.χ. εν ενεργεία παίκτες (β) Η Διοίκηση του calcetto έχει το δικαίωμα της αντικατάστασης κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος ομάδας που αποχωρεί οικειοθελώς ή μη δηλαδή αποβάλλεται και ν’ αντικατασταθεί από νέα ομάδα η οποία αποδέχεται όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις (αναβολές, βαθμοί) της ομάδας που αντικατέστησε.

 Ασφάλεια 
Απαγορεύεται οι παίκτες να χρησιμοποιούν εξαρτήματα ή να φοράνε οτιδήποτε επικίνδυνο για τους ίδιους ή για τους συμπαίκτες και αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένων και των κάθε είδους κοσμήματα (δακτυλίδια, ρολόγια, βραχιόλια κ.λ.π.).

Βασικός Εξοπλισμός
Οι παίκτες της κάθε ομάδας φορούν ομοιόμορφη στολή που θα είναι φανέλα, σορτς, κάλτσες και παπούτσια (ΧΩΡΙΣ ΤΑΠΕΣ). Όλοι οι τερματοφύλακες φοράνε χρώματα που μπορούν να διακριθούν εύκολα από τα χρώματα των άλλων παικτών και των διαιτητών

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΔΕΝ Επιτρέπετε εν ενεργεία παίχτης. Για το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ πρωτάθλημα εν ενεργεία θεωρείται παίκτης που έχει παίξει ΕΣΤΩ από έναν επίσημο αγώνα στο πρωτάθλημα η κύπελλο Ε.Π.Σ. ή  Ε.Π.Ο ή πρωτάθλημα σάλας την ποδοσφαιρική  χρόνια 2019-2020.. Θεωρούνται εν ενεργεια οι παίκτες ποδοσφαίρου σάλας. Εάν έχει ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ δεν έχει αγωνιστεί δεν θεωρείται εν ενεργεία αλλά θα ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όλοι οι παίχτες θα πρέπει να έχουν συμμετοχή στους μισούς  αγώνες που έχουν γίνει κανονικά  της προκριματικής φάσης (όμιλος) π.χ. 5 ΑΓΩΝΕΣ από τους 11  αλλιώς δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Αγώνες που κατοχυρώνονται στα χαρτιά για διάφορους λόγους οι συμμετοχές στους  δηλωμένους παίκτες δεν  μπαίνουν και δεν μετράνε στο συνολικό αριθμό τους για τα μισά παιχνίδια. Επίσης συμμετοχή παίρνει μονό όποιος παίκτης αγωνιστεί .Τέλος αν κάποιος παίκτης είναι τραυματίας και δεν μπορεί να αγωνιστεί σε κάποιο-ους αγώνα-ες αυτό πρέπει να δηλωθεί στο  συγκεκριμένο αγώνα στον υπεύθυνο του πρωταθλήματος και να σημειωθεί στο φύλο αγώνα ως τραυματίας με ένδειξη(+) αλλιώς εκ τον υστέρων δεν παίρνει την συμμέτοχη. Για το παραπάνω πρωτάθλημα δηλωμένος τραυματίας παίκτης θα πάρει μονό 2 συμμετοχές και δεν μπορεί να είναι όλες οι συμμετοχές τους ως τραυματίας οπότε πρέπει να έχει 2 συμμετοχές σε αγώνες και να πάρει τις υπόλοιπες  2 που απαιτούνται ως τραυματίας. Κάθε παίκτης μπορεί να είναι δηλωμένος μέχρι σε δυο ομάδες ωστόσο πριν ξεκινήσουν τα νοκ άουτ πρέπει να επιλέξει με ποια μια ομάδα θα συνεχίσει και θα αγωνιστεί. Επίσης κάθε ομάδα μπορεί να έχει κοινούς παίκτες με μια άλλη ομάδα μέχρι δυο το ανώτερο.  

Στους αγώνες θα γίνεται αυστηρή χρήση των ειδικών κανονισμών για μίνι ποδόσφαιρο που μοιράστηκαν.  Στο τέλος του πρωταθλήματος θα γίνουν βραβεύσεις (κύπελλο και μετάλλια) για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

  • Έπαθλο του πρωταθλήματος είναι ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ αθλητικού εξοπλισμού για την πρωταθλήτρια ομάδα ,την δευτεραθλήτρια και τριταθλήτρια ομάδα από τις συνεργαζόμενες εταιρείες.
  • Επίσης θα βραβευτεί η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη άμυνα και θα δοθεί βραβείο FAIR PLAY  στην διάρκεια της Ά ΦΑΣΗΣ

à Όσον αφορά τη διάρκεια του κάθε αγώνα, θα έχει ως εξής: 5 λεπτά προθέρμανση, 25 λεπτά το πρώτο ημίχρονο, 5 λεπτά ημίχρονο και 25 λεπτά το δεύτερο ημίχρονο με το χρονόμετρο του διαιτητή. Θα γίνεται αλλαγή τερμάτων στο ημίχρονο.

à Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να έχει ως και ένα άτομο (που δεν είναι παίχτης) στον πάγκο, μόνο στην περίπτωση που αυτό έχει κάποιο ρόλο στη λειτουργία της ομάδος και δεν είναι απλός υποστηρικτής της. Ο εκπρόσωπος ομάδος μπορεί να δώσει οδηγίες τακτικής στους ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια του αγώνα. Όμως οι εκπρόσωποι ομάδων δεν πρέπει να εμποδίζουν με τις κινήσεις τους ποδοσφαιριστές και διαιτητή και πρέπει πάντα να συμπεριφέρονται σωστά αλλιώς ο διαιτητής έχει το δικαίωμα είτε να τους αποβάλει είτε  να διακόψει το παιχνίδι. Εντός των γηπέδων απαγορεύεται το κάπνισμα, οι τσίχλες, τα παπούτσια με τάπες.

à Η A.S.A. SPORTS CALCETTO mini soccer διατηρεί το δικαίωμα να τιμωρήσει κάποια ομάδα (είτε με ποινή αφαίρεσης βαθμών, είτε ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα), αν οι παίχτες ή οι φίλαθλοί της ή τα άτομα που κάθονται στον πάγκο της δημιουργήσουν επεισόδια απειλήσουν η βιαιοπραγήσουν και γενικά δημιουργήσουν εντάσεις. Η ομάδα που δημιουργεί διάφορα προβλήματα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα με βάση τα παρακάτω.

ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Οι ομάδες είναι υπεύθυνες για τις πράξεις των ποδοσφαιριστών τους και δύναται να αποβληθούν από το πρωτάθλημα με απόφαση του διοργανωτή, όταν υπάρξει
α) κατ’ εξακολούθηση εξύβριση διαιτητών
β) βιαιοπραγία ή απόπειρα βιαιοπραγίας διαιτητού
γ) βάναυση συμπεριφορά κατά αντιπάλου
δ) εξύβριση, βιαιοπραγία ή απόπειρα βιαιοπραγίας κατά αντιπάλου

à Τέλος, αν κάποια ομάδα δεν είναι συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις θα είναι αδύνατο να αγωνιστεί για ευνόητους λόγους τότε μπορεί να  προβλεφθεί και  η αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα.

àΕπίσης αν δεν κατέβει να αγωνιστεί σε κάποιο-ους αγώνα-ες και αν η κατάσταση παρασταθεί 3 αγώνες χωρίς να αγωνιστεί α/α αυτόματα αποβάλετε η  ομάδα από το πρωτάθλημα. Ομάδα που θα βρεθεί, μετά από ένσταση, να έχει χρησιμοποιήσει παίκτη ή παίκτες που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στον συγκεκριμένο αγώνα ή στο πρωτάθλημα (π.χ. εν ενεργεια) τιμωρείται με μηδενισμό στο συγκεκριμένο αγώνα  ή ακομα μπορεί να προβλεφτεί  και η αποβολή της αν είναι υπότροπη ενώ αν είναι σε αγώνα νοκ άουτ θα αποκλείεται από την συνεχεία του πρωταθλήματος. 

à  Κάθε ομάδα που έχει έννομο συμφέρον διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει το μέσο της ένστασης μέχρι και 24 ώρες μετά το τέλος του αγώνα σε περιπτώσεις που θεωρεί ότι κάτι δεν πήγε καλά στον αγώνα, (π.χ. αντικανονική συμμετοχή παίκτη).

  • Η ένσταση εξετάζεται από την επιτροπή κυρώσεων, ενστάσεων και τιμωριών της A.S.A. SPORTS CALCETTO και μέσα σε 3 εργάσιμων ημερώναποφασίζει.

à Μπορεί οποιοσδήποτε παίχτης να απευθυνθεί στην διοίκηση της A.S.A. SPORTS CALCETTO mini soccer για να ζητήσει τους γενικούς αλλά και τους ειδικότερους κανονισμούς του πρωταθλήματος και του ποδοσφαίρου στα 5×5 .

 Κατά την διάρκειαà των αγώνων απαγορεύεται η είσοδος και παραμονή εντός αγωνιστικού χώρου ατόμων που δεν έχουν άμεση σχέση και λειτουργικό ρολό με κάποια από τις ομάδες.

  à Όσον αφορά τη δομή του πρωταθλήματος, θα έχει ως εξής (γενικό πλάνο):

Α’ ΦΑΣΗ: 1 όμιλος 12 ομάδων. Μονές συναντήσεις  11 αγωνιστικές. Προκρίνονται και   οι  12 ομάδες από τον όμιλο στην επόμενη φάση. Οι πρώτοι 4  του ομίλου απευθείας στα ημιτελικά και οι υπόλοιπου 8 παίζουν play offs  αγώνα ΜΟΝΟ ΝΟΚ ΑΟΥΤ.

Β’ ΦΑΣΗ:play offs ΝΟΚ-ΑΟΥΤ ανάλογα με την βαθμολογική κατάταξη

1)5ος-12ος  2) 6ος-11ος 3) 7ος-10ος 4) 8ος-9ος

g’ ΦΑΣΗ:  ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ ανάλογα με την βαθμολογική κατάταξη

Α)1ος–ΝΙΚΗΤΗΣ 4    Β) 2ος—ΝΙΚΗΤΗΣ 3      Γ) 3Ος —ΝΙΚΗΤΗΣ 2      Δ) 4οςΝΙΚΗΤΗΣ 1

Γ’ ΦΑΣΗ: ημιτελικά νοκ άουτ 

ΝΙΚΗΤΗΣ Α– ΝΙΚΗΤΗΣ Δ (1), ΝΙΚΗΤΗΣ Β – ΝΙΚΗΤΗΣ Γ (2)

 

Δ ΦΑΣΗ:(Τελικοί):Μικρός και Μεγάλος Τελικός.

Το CALCETTO mini soccer  διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της δομής του πρωταθλήματος κατά την διαρκεια του όπως  και του αγωνιστικού προγράμματος μετά από επίσημη ενημέρωση των ομάδων από την ιστοσελίδα της asasports.com  στο internet και facebook.

 Η νίκη έχει αξία 3à βαθμών, η ισοπαλία 1 βαθμού και η ήττα 0 βαθμών (εννοείται, στη φάση των ομίλων).● Η άνευ αγώνος νίκη τυπικά έχει το σκορ 6-0

 à Κριτήρια ισοβαθμίας: Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη φάση των ομίλων ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πρέπει να γίνει κάποια κατάταξη μεταξύ των ομάδων, υπολογίζονται με αυστηρή σειρά τα εξής:

Α. Νικητής στο μεταξύ τους παιχνίδι,

Β. Καλύτερη διαφορά γκολ μεταξύ αυτών που έχει πετύχει και αυτών που έχει δεχθεί,

Γ. Καλύτερη επίθεση (γκολ που έχει πετύχει),

Δ. Γίνεται κλήρωση.

  • Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας ισχύουν οι επίσημοι κανόνες που εφαρμόζονται και στο ελληνικό πρωτάθλημα(ειδική βαθμολογία).    

ΑΝΑΒΟΛΕΣ – ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ

à Αναβολές μπορούν να γίνουν από την διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του αγώνα. Σε αυτήν την περίπτωση οι αναβληθέντες αγώνες θα γίνονται μέσα στις αμέσως επόμενες  μέρες και βδομάδες έπειτα από ορισμό και ενημέρωση της  CALCETTO mini soccer για τη μέρα και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας, χωρίς να αναβάλλεται η επόμενη αγωνιστική που έχει οριστεί στο πρόγραμμα μονό ίσως να αλλάξει μέρα και ώρα αν δεν βολεύει.

à Μετά το πέρας της Α αγωνιστικής καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στο πρόγραμμα. (Εξαίρεση στον κανόνα αυτό μπορεί να υπάρξει υπό προϋποθέσεις έπειτα από συνεννόηση με τον υπεύθυνο της  CALCETTO mini soccer  σε επείγουσες περιπτώσεις 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ νωρίτερα από τον ορισμένο αγώνα για αναβολή.

à Δικαίωμα αναβολής αγώνα για έκτακτο λόγο χωρίς κυρώσεις έχουν οι ομάδες το αργότερο την προηγούμενη μέρα του ορισμένου αγώνα.

à Αναβολή αγώνα την ίδια ημέρα του αγώνα δεν γίνεται δεκτή και συνεπάγεται χρέωση 40 ευρώ για άσκοπη κράτηση του γηπέδου και ο αγώνας καταχωρείται με σκορ 6-0 εις βάρος της υπαίτιας ομάδας.

à Σε περίπτωση καθυστερημένης εισόδου μιας ομάδας έως 10 λεπτά –και εφόσον το γήπεδο δεν είναι ελεύθερο αμέσως μετά- θα μειωθεί ο χρόνος του πρώτου ημιχρόνου τόσα λεπτά όσα και η καθυστέρηση. 

à Σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 15 λεπτών ο αγώνας καταχωρείται εις βάρος της υπαίτιας ομάδας με σκορ 6-0 η οποία και χρεώνεται την άσκοπη κράτηση του γηπέδου με το μισό ποσό του κόστους χρήσης του γηπέδου (40 ευρώ) εκτός αν χρησιμοποιηθεί το γήπεδο οπότε χρεώνεται κανονικά η χρήση του γηπέδου σε αυτούς που θα παίξουν.Αγώνας που διακόπτεται λόγω καιρικών συνθηκών ή λόγω ανωτέρας βίας ή οποιαδήποτε λόγου θα ορίζεται σε άλλη ημέρα η συνέχιση του με τους ιδίους ορούς και τους ιδίους παίκτες που συμμετείχαν κατά την στιγμή της διακοπής του πρότερου αγώνα. ΠΡΟΣΟΧΗ !!!Το ποσό εγγύησης (40 ευρώ) πρέπει να υπάρχει πριν από κάθε αγώνα ώστε να δίνεται το δικαίωμα συμμετοχής στην ομάδα και να συμπληρώνεται αν συντρέξει κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις. 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ
ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΜΑΛΟΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.