09 Ιουνίου, 2023
11 11 11 AM
ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΙΥΑ
ΒΡΑΔΙΑ ΤΕΛΙΚΩΝ CALCETTO CUP
ΒΡΑΔΙΑ ΤΕΛΙΚΩΝ OPAP UNILEAGUE
ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ
Latest Post
ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΙΥΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΕΛΙΚΩΝ CALCETTO CUP ΒΡΑΔΙΑ ΤΕΛΙΚΩΝ OPAP UNILEAGUE ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

CALCETTO CUP 6X6 ΑΝΟΙΞΗ 2023 CRETA CHAMPIONS

Σας καλωσορίζουμε στο πρωτάθλημα και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση! Το προσωπικό και η διεύθυνση του  CALCETTO  mini soccer είναι στη διάθεση σας για κάθε απορία σας.

 ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα μας πρέπει να γνωρίζουν τους κάτωθι όρους συμμετοχής και να τους τηρούν:

Αίτηση συμμετοχής μιας ομάδας μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω της ιστοσελίδας. Για να ισχύσει η δήλωση αυτή θα πρέπει μέσα σε διάστημα 7 ημερών να δοθεί ένα ραντεβού στα γραφεία και την γηπεδικη  εγκαταστάση, ούτως ώστε να υπογράφει το έγγραφο συμμετοχής και να κατατεθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις συμμετοχής από τον εκάστοτε επικεφαλής των ομάδων. Εκεί, θα επιλέγονται τελεσίδικα οι επιθυμητές ώρες που θα αγωνίζεται η ομάδα καθώς επίσης και να λυθεί κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με το πρόγραμμα και τους κανονισμούς.

à Με την εγγραφή σας θα πρέπει να δηλωθούν οι παίχτες της ομάδας (8-16) και πριν τον πρώτο αγώνα να πληρωθεί  υποχρεωτικά 1 αγώνας προκαταβολικά ως εγγύηση. (45 ευρώ) Όλες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να προσκομίσουν λίστα με τους παίκτες οι οποίοι θα παίζουν (ρόστερ).

à Η κάθε ομάδα που συμμετέχει πρέπει απαραιτήτως να δηλώσει 3 ημέρες την εβδομάδα και τουλάχιστον 10 ώρες για τις οποίες είναι υποχρεωμένη να τις τηρεί. Η διαγωνιζόμενη ομάδα πρέπει να βρίσκετε στις εγκαταστάσεις του CLUB 20 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

à Οι πελάτες μας – παίκτες των διαγωνιζομένων ομάδων οφείλουν να γνωρίζουν ότι αγωνίζονται με δική τους ατομική ευθύνη και σε περίπτωση ατυχήματος η τραυματισμού η διοργανώτρια αρχή και το calcetto δεν φέρουν καμία ευθύνη .Πριν τον πρώτο αγώνα υπογραφεί ο κάθε παίκτης ατομική υπεύθυνη δήλωση.

à Ως προς το οικονομικό σκέλος οι υπεύθυνοι των ομάδων πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμείς οικονομικές συναλλαγές επειδή σε αντίθετη περίπτωση η διοίκηση του CALCETTO έχει το δικαίωμα να μην επιτρέψει στην ομάδα ν’ αγωνιστεί.

 àΟμάδα που αποχωρεί οικειοθελώς πριν την λήξη του πρωταθλήματος ή αποβάλλεται με βάση το άρθρο των κανονισμών δεν δικαιούται επιστροφή της προκαταβολής και δεν μπορεί να έχει καμία οικονομική απαίτηση προς το γήπεδο και την διοργάνωση. Επίσης θα μηδενίζεται σε κάθε αγώνα που δεν θα αγωνιστεί χάνοντας τυπικά 6-0, και θα καταλαμβάνει την τελευταία θέση στην βαθμολογική κατάταξη. Βαθμοί από αγώνες που έχει κερδίσει  δεν επιστρέφονται στις ομάδες. Αυτό γίνεται μονό σε κάποια παράβαση των κανονισμών π.χ. εν ενεργεία παίκτες

Η Διοίκηση του calcetto έχει το δικαίωμα της αντικατάστασης κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος ομάδας που αποχωρεί οικειοθελώς ή μη δηλαδή αποβάλλεται και ν’ αντικατασταθεί από νέα ομάδα η οποία αποδέχεται όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις (αναβολές, βαθμοί) της ομάδας που αντικατέστησε. 

 Ασφάλεια 
Απαγορεύεται οι παίκτες να χρησιμοποιούν εξαρτήματα ή να φοράνε οτιδήποτε επικίνδυνο για τους ίδιους ή για τους συμπαίκτες και αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένων και των κάθε είδους κοσμήματα (δακτυλίδια, ρολόγια, βραχιόλια κ.λ.π.).

Βασικός Εξοπλισμός
Οι παίκτες της κάθε ομάδας φορούν ομοιόμορφη στολή που θα είναι φανέλα, σορτς, κάλτσες και παπούτσια (ΧΩΡΙΣ ΤΑΠΕΣ).

Επιτρέπονται μόνο παπούτσια με σχάρα (ή εναλλακτικά με πολύ μικρά εξογκώματα τύπου TURF). Όλα τα παπούτσια με τάπες (μικρές ή μεγάλες) απαγορεύονται. (μικρές τάπες).

Όλοι οι τερματοφύλακες φοράνε χρώματα που μπορούν να διακριθούν εύκολα από τα χρώματα των άλλων παικτών και των διαιτητών

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΔΕΝ Επιτρέπετε εν ενεργεία παίχτης.

Για το  πρωτάθλημα εν ενεργεία θεωρείται παίκτης που έχει ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΠΑΙΞΕΙ ΕΣΤΩ έναν επίσημο αγώνα στο πρωτάθλημα η κύπελλο Ε.Π.Σ. ή  Ε.Π.Ο ή πρωτάθλημα σάλας την ποδοσφαιρική  χρόνια 2022-2023.. Θεωρούνται εν ενέργεια οι παίκτες ποδοσφαίρου σάλας. Εάν έχει ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ δεν έχει αγωνιστεί δεν θεωρείται εν ενεργεία αλλά θα ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 Όλοι οι παίχτες θα πρέπει να έχουν συμμετοχή στους μισούς  αγώνες που έχουν γίνει κανονικά  της προκριματικής φάσης (όμιλος) π.χ. 5 ΑΓΩΝΕΣ από τους 11  αλλιώς δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Σε ολόκληρο τον παραπάνω κανονισμό δεν εξαιρούνται οι τερματοφύλακες παρά μονάχα σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού και πάντα με την υπόδειξη του απαραίτητου ιατρικού εγγράφου, δύναται η διοργανώτρια αρχή να επιστρέψει τη συμμετοχή σε άλλον τερματοφύλακα, ακόμα και δίχως τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετοχών κατ’ εξαίρεση). Τερματοφύλακας που είτε ο ίδιος είτε η ομάδα του έχει προσκομίσει απαραίτητο ιατρικό έγγραφο στη διοργανώτρια αρχή (είτε πριν από τη νόκ-άουτ φάση είτε κατά τη διάρκεια της), θα εξαιρείται για ολόκληρη τη νοκ-αουτ φάση (Play Off, τελικό ή Final Four) χάνοντας ουσιαστικά το δικαίωμα συμμετοχής του, το οποίο πλέον θα διαθέτει ο αντικαταστάτης του μέχρι και το φινάλε της διοργάνωσης. Επιπλέον: αντικατάσταση στον αντικαταστάτη τερματοφύλακα (ακόμα και για ιατρικούς λόγους) δεν προβλέπεται και δε γίνεται αποδεκτή.

Αγώνες που κατοχυρώνονται στα χαρτιά για διάφορους λόγους οι συμμετοχές στους δηλωμένους παίκτες  μπαίνουν και μετράνε στο συνολικό αριθμό τους για τα μισά παιχνίδια. Επίσης συμμετοχή παίρνει μονό όποιος παίκτης αγωνιστεί .

Τέλος αν κάποιος παίκτης είναι τραυματίας και δεν μπορεί να αγωνιστεί σε κάποιο-ους αγώνα-ες αυτό πρέπει να δηλωθεί στο  συγκεκριμένο αγώνα στον υπεύθυνο του πρωταθλήματος και να σημειωθεί στο φύλο αγώνα ως τραυματίας με ένδειξη(+) αλλιώς εκ τον υστέρων δεν παίρνει την συμμέτοχη. Για το παραπάνω πρωτάθλημα δηλωμένος τραυματίας παίκτης θα πάρει μονό 2 συμμετοχές και δεν μπορεί να είναι όλες οι συμμετοχές τους ως τραυματίας οπότε πρέπει να έχει 3 συμμετοχές σε αγώνες και να πάρει τις υπόλοιπες  2 που απαιτούνται ως τραυματίας.

 Κάθε παίκτης μπορεί να είναι δηλωμένος μέχρι σε δυο ομάδες ωστόσο πριν ξεκινήσουν τα νοκ άουτ πρέπει να επιλέξει με ποια μια ομάδα θα συνεχίσει και θα αγωνιστεί. Επίσης κάθε ομάδα μπορεί να έχει κοινούς παίκτες με μια άλλη ομάδα μέχρι δυο το ανώτερο.  

Στους αγώνες θα γίνεται αυστηρή χρήση των ειδικών κανονισμών για μίνι ποδόσφαιρο που μοιράστηκαν.  Στο τέλος του πρωταθλήματος θα γίνουν βραβεύσεις (κύπελλο και μετάλλια) για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

  • Έπαθλο του πρωταθλήματος είναι ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ αθλητικού εξοπλισμού για την πρωταθλήτρια ομάδα ,την δευτεραθλήτρια και τριταθλήτρια ομάδα από τις συνεργαζόμενες εταιρείες.
  • Επίσης θα βραβευτεί η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη άμυνα και θα δοθεί βραβείο FAIR PLAY  στην διάρκεια της Ά ΦΑΣΗΣ ο πρώτος σκόρερ, ο πολυτιμότερος παίκτης (MVP που αναδεικνύεται με βάση της ψήφους των αρχηγών των ομάδων.

à Όσον αφορά τη διάρκεια του κάθε αγώνα, θα έχει ως εξής: 5 λεπτά προθέρμανση, 25 λεπτά το πρώτο ημίχρονο, 5 λεπτά ημίχρονο και 25 λεπτά το δεύτερο ημίχρονο με το χρονόμετρο του διαιτητή. Θα γίνεται αλλαγή τερμάτων στο ημίχρονο.

à Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να έχει ως και ένα άτομο (που δεν είναι παίχτης) στον πάγκο, μόνο στην περίπτωση που αυτό έχει κάποιο ρόλο στη λειτουργία της ομάδος και δεν είναι απλός υποστηρικτής της. H μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης θα είναι 5άρα

Ο εκπρόσωπος ομάδος μπορεί να δώσει οδηγίες τακτικής στους ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια του αγώνα.

Όμως οι εκπρόσωποι ομάδων δεν πρέπει να εμποδίζουν με τις κινήσεις τους ποδοσφαιριστές και διαιτητή και πρέπει πάντα να συμπεριφέρονται σωστά αλλιώς ο διαιτητής έχει το δικαίωμα είτε να τους αποβάλει είτε  να διακόψει το παιχνίδι.

Εντός του γηπέδου απαγορεύεται το κάπνισμα, οι τσίχλες, τα παπούτσια με τάπες.

à Η A.S.A. SPORTS CALCETTO mini soccer διατηρεί το δικαίωμα να τιμωρήσει κάποια ομάδα (είτε με ποινή αφαίρεσης βαθμών, είτε ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα), αν οι παίχτες ή οι φίλαθλοί της ή τα άτομα που κάθονται στον πάγκο της δημιουργήσουν επεισόδια απειλήσουν η βιαιοπραγήσουν και γενικά δημιουργήσουν εντάσεις. Η ομάδα που δημιουργεί διάφορα προβλήματα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα με βάση τα παρακάτω.

ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Οι ομάδες είναι υπεύθυνες για τις πράξεις των ποδοσφαιριστών τους και δύναται να αποβληθούν από το πρωτάθλημα με απόφαση του διοργανωτή, όταν υπάρξει
α) κατ’ εξακολούθηση εξύβριση διαιτητών
β) βιαιοπραγία ή απόπειρα βιαιοπραγίας διαιτητού
γ) βάναυση συμπεριφορά κατά αντιπάλου
δ) εξύβριση, βιαιοπραγία ή απόπειρα βιαιοπραγίας κατά αντιπάλου

à Τέλος, αν κάποια ομάδα δεν είναι συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις θα είναι αδύνατο να αγωνιστεί για ευνόητους λόγους τότε μπορεί να  προβλεφθεί και  η αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα.

àΕπίσης αν δεν κατέβει να αγωνιστεί σε κάποιο-ους αγώνα-ες και αν η κατάσταση παρασταθεί 2 αγώνες χωρίς να αγωνιστεί α/α αυτόματα αποβάλετε η  ομάδα από το πρωτάθλημα. Ομάδα που θα βρεθεί, μετά από ένσταση, να έχει χρησιμοποιήσει παίκτη ή παίκτες που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στον συγκεκριμένο αγώνα ή στο πρωτάθλημα (π.χ. εν ενέργεια) τιμωρείται με μηδενισμό στο συγκεκριμένο αγώνα  ή ακόμα μπορεί να προβλεφθεί  και η αποβολή της αν είναι υπότροπη ενώ αν είναι σε αγώνα νοκ άουτ θα αποκλείεται από την συνεχεία του πρωταθλήματος. 

Όλοι οι αγώνες θα επιτηρούνται από διαιτητή (που είναι ο απόλυτος χρονομέτρης) και γραμματεία. Επιπλέον, σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς είτε απέναντι στον διαιτητή είτε στη γραμματεία, είτε απέναντι σε άλλους παίκτες (αντιπάλους – συμπαίκτες), είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων και από τη διοργανώτρια αρχή (π.χ. τιμωρία ποδοσφαιριστή, μηδενισμός ομάδας, αφαίρεση βαθμών από ομάδα ή ακόμα και αποβολή ομάδας από τη διοργάνωση).

Η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να τιμωρήσει (είτε με ποινή αποκλεισμού κάποιων αγωνιστικών, είτε ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα) κάποιον παίχτη -ακόμα κι αν αυτός δεν έχει τιμωρηθεί από τον διαιτητή- σε περίπτωση που αυτός είναι υπαίτιος επεισοδίων, σκληρού παιχνιδιού η ακόμα και εξύβρισης προς αξιωματούχο αγώνα (διαιτητή, γραμματεία, διοργανωτή κλπ) ή ακόμα και απευθυνόμενος σε άλλον ποδοσφαιριστή (συμπαίκτη ή αντίπαλο).

Η διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να τιμωρήσει κάποια ομάδα (είτε με ποινή αφαίρεσης βαθμών, είτε ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα), αν οι παίκτες ή οι φίλαθλοί της ή τα άτομα που κάθονται στον πάγκο της δημιουργήσουν επεισόδια και εντάσεις.

à  Για οποιαδήποτε μορφή παράβασης των κανόνων των όρων συμμετοχής υπάρχει δικαίωμα ένστασης από την αντίπαλη ομάδα ή από τον διαιτητή. Ένσταση έχει δικαίωμα να καταθέσει μία ομάδα ή ο διαιτητής μέχρι την έναρξη του αγώνα ενώ μετά από αυτόν απορρίπτεται ως απαράδεκτη καθώς θεωρείται κατάχρηση δικαιώματος αφού μετά την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος του αγώνα η άσκηση του δικαιώματος ένστασης φαίνεται ότι χρησιμοποιείται για ακύρωση του αποτελέσματος ενώ θα μπορούσε η ομάδα να έχει ασκήσει την ένσταση από πριν αφήνοντας τη διοργανώτρια αρχή να αποφασίσει.

Η μόνη περίπτωση που μπορεί να ασκηθεί ένσταση μετά τη λήξη του αγώνα είναι για περίπτωση συμμετοχής μη “έγκυρου” ποδοσφαιριστή της αντιπάλου. Τέτοιο δικαίωμα υφίσταται μόνο για 24 ώρες από τη στιγμή της αποκάλυψης συμμετοχής του εν λόγω ποδοσφαιριστή.. Σε περίπτωση τέτοιας ένστασης, κι εφόσον αποδειχθεί έμπρακτα κάτι τέτοιο, η διοργανώτρια αρχή έχει την δυνατότητα τιμωρίας της ομάδας ή του παίχτη ή και των δύο ανάλογα με τα πραγματικά περιστατικά.

  • Η ένσταση εξετάζεται από την επιτροπή κυρώσεων, ενστάσεων και τιμωριών της A.S.A. SPORTS CALCETTO και μέσα σε 3 εργάσιμων ημερώναποφασίζει.

à Μπορεί οποιοσδήποτε παίχτης να απευθυνθεί στην διοίκηση της A.S.A. SPORTS CALCETTO mini soccer για να ζητήσει τους γενικούς αλλά και τους ειδικότερους κανονισμούς του πρωταθλήματος και του ποδοσφαίρου στα 6×6 .

à Κατά την διάρκεια των αγώνων απαγορεύεται η είσοδος και παραμονή εντός αγωνιστικού χώρου ατόμων που δεν έχουν άμεση σχέση και λειτουργικό ρολό με κάποια από τις ομάδες.

  à Όσον αφορά τη δομή του πρωταθλήματος, θα έχει ως εξής (γενικό πλάνο):

Α’ ΦΑΣΗ: 1 όμιλος 12 ομάδων. Μονές συναντήσεις  11 αγωνιστικές. Προκρίνονται και   οι  12 ομάδες από τον όμιλο στην επόμενη φάση. Οι πρώτοι 4  του ομίλου απευθείας στα προημιτελικά και οι υπόλοιπου 8 παίζουν play offs  αγώνα ΜΟΝΟ ΝΟΚ ΑΟΥΤ.

Β’ ΦΑΣΗ:play offs  ΝΟΚ-ΑΟΥΤ ανάλογα με την βαθμολογική κατάταξη

1) 5ος ΟΜΙΛΟΥ12ος ΟΜΙΛΟΥ

 2) 6ος ΟΜΙΛΟΥ11ος ΟΜΙΛΟΥ

3) 7ος ΟΜΙΛΟΥ10ος ΟΜΙΛΟΥ

4) 8ος ΟΜΙΛΟΥ9ος ΟΜΙΛΟΥ

Γ’ ΦΑΣΗ:  ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ ανάλογα με την βαθμολογική κατάταξη

Α) 1ος ΟΜΙΛΟΥΝΙΚΗΤΗΣ 4

Β)  2ος ΟΜΙΛΟΥΝΙΚΗΤΗΣ 3

 Γ)  3ος ΟΜΙΛΟΥΝΙΚΗΤΗΣ 2

 Δ) 4ος ΟΜΙΛΟΥΝΙΚΗΤΗΣ 1

Γ’ ΦΑΣΗ: ημιτελικά νοκ άουτ 

 

  1. ΝΙΚΗΤΗΣ Α– ΝΙΚΗΤΗΣ Δ

 

  1.  ΝΙΚΗΤΗΣ Β – ΝΙΚΗΤΗΣ Γ

 

Δ ΦΑΣΗ:(Τελικοί):

 

Μικρός Τελικός και Μεγάλος Τελικός

Το CALCETTO mini soccer  διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της δομής του πρωταθλήματος κατά την διάρκεια του όπως  και του αγωνιστικού προγράμματος μετά από επίσημη ενημέρωση των ομάδων από την ιστοσελίδα της asasports.com  στο internet και facebook.

 Η νίκη έχει αξία 3 βαθμών, η ισοπαλία 1 βαθμού και η ήττα 0 βαθμών (εννοείται, στη φάση των ομίλων).

  • Η άνευ αγώνος νίκη τυπικά έχει το σκορ 6-0

 à Κριτήρια ισοβαθμίας: Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη φάση των ομίλων ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πρέπει να γίνει κάποια κατάταξη μεταξύ των ομάδων, υπολογίζονται με αυστηρή σειρά τα εξής:

Α. Νικητής στο μεταξύ τους παιχνίδι,

Β. Καλύτερη διαφορά γκολ μεταξύ αυτών που έχει πετύχει και αυτών που έχει δεχθεί,

Γ. Καλύτερη επίθεση (γκολ που έχει πετύχει),

Δ. Γίνεται κλήρωση.

  • Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας Α)Ειδική βαθμολογία μεταξύ των ομάδων Β) Καλύτερη διαφορά τερμάτων, και Γ) η Καλύτερη επίθεση, ενώ για τα υπόλοιπα, ισχύουν οι επίσημοι κανόνες που εφαρμόζονται και στις διεθνείς διοργανώσεις της SOCCA

 

 

 

ΑΝΑΒΟΛΕΣ – ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ

à Αναβολές μπορούν να γίνουν από την διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του αγώνα. Σε αυτήν την περίπτωση οι αναβληθέντες αγώνες θα γίνονται μέσα στις αμέσως επόμενες  μέρες και βδομάδες έπειτα από ορισμό και ενημέρωση της  CALCETTO mini soccer για τη μέρα και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας, χωρίς να αναβάλλεται η επόμενη αγωνιστική που έχει οριστεί στο πρόγραμμα μονό ίσως να αλλάξει μέρα και ώρα αν δεν βολεύει.

Οι αναβληθέντες αγώνες θα διεξάγονται το προσεχές διάστημα (εντός 15ημέρου, με πιθανότητα και εντός Σ/Κ) έπειτα από ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος για τη μέρα και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας, χωρίς να επηρεάζεται επ’ ουδενί η κανονική ροή του προγράμματος.

à Μετά το πέρας της 1ης  αγωνιστικής καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στο πρόγραμμα. (Εξαίρεση στον κανόνα αυτό μπορεί να υπάρξει υπό προϋποθέσεις έπειτα από συνεννόηση με τον υπεύθυνο της  CALCETTO mini soccer  σε επείγουσες περιπτώσεις 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ νωρίτερα από τον ορισμένο αγώνα για αναβολή.

à Αποδεκτές, μπορούν να γίνουν οι προτάσεις για ενδεχόμενη αλλαγή ημερομηνίας ή ώρας της εκάστοτε αναμέτρησης μέχρι και 24 ώρες πριν από την σέντρα του αγώνα, εάν φυσικά υπάρχει λόγος μεγάλης σημασίας ή σημαντικότητας. Ύστερα από αυτό το χρονικό σημείο δεν θα γίνεται δεκτή καμία αλλαγή.

Δικαίωμα αναβολής αγώνα για έκτακτο λόγο χωρίς κυρώσεις έχουν οι ομάδες το αργότερο την προηγούμενη μέρα του ορισμένου αγώνα.

à Αναβολή αγώνα την ίδια ημέρα του αγώνα δεν γίνεται δεκτή και συνεπάγεται χρέωση 45 ευρώ για άσκοπη κράτηση του γηπέδου και ο αγώνας καταχωρείται με σκορ 6-0 εις βάρος της υπαίτιας ομάδας.

Σε περίπτωση άρνησης, ως προς την τελευταία ενέργεια, τότε η ομάδα αποκλείεται απευθείας από την διοργάνωση . Στην 2η φορά επανάληψης της ίδιας κατάστασης θα αποβάλλεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το πρωτάθλημα. Συνεπώς η κάθε ομάδα έχει μάξιμουμ δυνατότητα έως και 1 ήττα Α.Α. σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Όλα τα παραπάνω με εξαίρεση την περίπτωση που πρόκειται για αγώνα της τελευταίας της αγωνιστικής (προγραμματισμένης ή εξ’ αναβολής), Α’ ή Β’ γύρου διότι κάτι τέτοιο θεωρείτε αυτομάτως είτε ύποπτο για διαμόρφωση τελικής βαθμολογίας, είτε ανήθικος επηρεασμός προς την ίδια ή τρίτους, είτε απαξίωση της διοργάνωσης! Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, η ομάδα αποβάλλεται οριστικά από το πρωτάθλημα επίσης. Εξαιρείτε μόνο η περίπτωση που δεν υπάρχει ένδειξη για καμία από τις παραπάνω 3 περιπτώσεις, κάτι το οποίο μπορεί μονάχα το επιτελείο της διοργανώτριας αρχής να κρίνει.

Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα “αίτησης αναβολής” έως και 3 φορές συνολικά από την αρχή έως και το φινάλε της διοργάνωσης (μετά την 3η φορά δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση αποδεκτές) ενώ κάθε ομάδα έχει δικαίωμα έως και 1 “αίτησης αναβολής” τον μήνα, με εξαίρεση ειδικές περιπτώσεις. Τέλος, σε κάθε περίπτωση, η τελική έκβαση της οποιαδήποτε σχετικής απόφασης καθορίζεται από τη διοργανώτρια αρχή, αφού σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θεωρείται μονομερής και προβλέπεται η παρακάτω αναγραφόμενη ποινή για την παραβατική ομάδα.

à Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να παρευρίσκεται στο γήπεδο τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα

Σε περίπτωση καθυστερημένης εισόδου μιας ομάδας έως 20 λεπτά –και εφόσον το γήπεδο δεν είναι ελεύθερο αμέσως μετά- θα μειωθεί ο χρόνος τόσα λεπτά όσα και η καθυστέρηση. Σε περίπτωση που κάποια αναμέτρηση ξεκινήσει 20′ μετά από τον αρχικό προγραμματισμό έναρξης της, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας μεταξύ των δύο ομάδων, αυτόματα ο συνολικός χρόνος της αναμέτρησης μειώνεται από 50′ σε 40′ και ο διαιτητής δεν σφυρίζει για την ανάπαυλα αλλά αντ’ αυτού ο χρόνος είναι ενιαίος.

à Σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 20 λεπτών ο αγώνας καταχωρείται εις βάρος της υπαίτιας ομάδας με σκορ 6-0 η οποία και χρεώνεται την άσκοπη κράτηση του γηπέδου με το μισό ποσό του κόστους χρήσης του γηπέδου (45 ευρώ) εκτός αν χρησιμοποιηθεί το γήπεδο οπότε χρεώνεται κανονικά η χρήση του γηπέδου σε αυτούς που θα παίξουν.

à Σε ακραία καιρικά φαινόμενα ο υπεύθυνος αποφασίζει μαζί με τους αρχηγούς των ομάδων αν υπάρχει ομοφωνία για την αναβολή και αν δεν υπάρχει λαμβάνει αυτός την απόφαση που πρέπει να τηρηθεί από τις ομάδες. Η απόφαση λαμβάνεται 2  ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα του αγώνα.

àΑγώνας που διακόπτεται λόγω καιρικών συνθηκών ή λόγω ανωτέρας βίας ή οποιαδήποτε λόγου θα ορίζεται σε άλλη ημέρα η συνέχιση του με τους ιδίους ορούς που συμμετείχαν κατά την στιγμή της διακοπής του πρότερου αγώνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!Το ποσό εγγύησης (45 ευρώ) πρέπει να υπάρχει πριν από κάθε αγώνα ώστε να δίνεται το δικαίωμα συμμετοχής στην ομάδα και να συμπληρώνεται αν συντρέξει κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις. 

ΔΙΑΦΟΡΑ

Αν χρειαστούν διακριτικά τα φοράνε είτε και οι δυο ομάδες ,είτε η ομάδα που δεν έχει όμοια χρώματα ,είτε με απόφαση του διαιτητή.

Όλες οι ομάδες υποχρεούνται να δώσουν το αντίτιμο ενός αγώνα ως προπληρωμή, η οποία θα αφαιρείται από το τελευταίο τους παιχνίδι.

Η προπληρωμή ΧΑΝΕΤΑΙ, όταν η ομάδα ακυρώσει το παιχνίδι την ημέρα του αγώνα. Σε αυτήν την περίπτωση εκτός από την προπληρωμή, χάνεται και το παιχνίδι με σκορ 6-0.

Κανόνες που εφαρμόζονται σε μεγάλα γήπεδα και δεν έχουν εφαρμογή στο mini soccer δεν εφαρμόζονται.

Για παράδειγμα εκφράσεις  Π.χ. φράση αστή δεν σφυρίζονται ενώ προκλητικές εκφράσεις και πανηγυρισμοί που οξύνουν την ένταση  μπορεί να τις τιμωρήσει είτε με έμμεσο είτε με κίτρινη κάρτα.

Οι παίκτες οφείλουν να αποδέχονται τις αποφάσεις και υποδείξεις του διαιτητή. Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο τότε η ομάδα οφείλει να συνετίσει των παίκτη αλλιώς μπορεί να έχει κυρώσεις.

Ομάδες που εμπεριέχουν παίκτες που δημιουργούν προβλήματα  με την συμπεριφορά τους στο πρωτάθλημα ή την διοργάνωση  και μετά από  σύσταση οφείλουν να τους απομακρύνουν. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει δεκτό ή δεν κατορθωθεί τότε αποβάλετε ολόκληρη  η ομάδα.

Αν ένας αγώνας διακοπεί λόγω βίαιης ή κακής συμπεριφοράς ομάδας ή ομάδων τότε μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις από την διοργάνωση (ακύρωση αγώνα – αφαίρεση βαθμών – οριστική αποβολή) ανάλογα με την περίσταση.

ΡΟΣΤΕΡ

Αλλαγές στο ράστερ μπορεί να γίνουν έως και την τελευταία αγωνιστική της Α φάσης απλά παίκτες που προστίθενται μετά την 7η αγωνιστική δεν θα έχουν δικαίωμα συμμέτοχης στην φάση των νοκ άουτ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Πλαγιά εκτελούνται με το πόδι.

Δεν υπάρχει offside

Δεν υπάρχει time out

Δυο ημίχρονα των 25 λεπτών με ενδιάμεση 5 ανάπαυλα

Η επαναφορά της μπάλας με  στημένη την μπάλα γίνεται άμεσα.

Ο διαιτητής έχει δικαίωμα να κρατήσει καθυστερήσεις ανάλογα με την κρίση του και να διακόψει το παιχνίδι σε περίπτωση τραυματισμού.

Αλλαγές γίνονται με το παιχνίδι σε εξέλιξη και δεν υπάρχει διακοπή.

Όλοι οι κανονισμοί αναλυτικά στο έντυπο των κανονισμών και διαιτησίας.

Οι παραπάνω κανονισμοί και οροί  καταγράφηκαν ώστε να υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς κατά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος και να περιοριστούν κατά το δυνατόν τα παραπόνα και οι διαμαρτυρίες για οποίες αποφάσεις ληφθούν από την επιτροπή κατά την διαρκεια του πρωταθλήματα. Σε κάθε περίπτωση ο πρώτος στόχος είναι και θα είναι να παίξουμε μπάλα και οι αγώνες και ο νικητής να κριθούν στο γήπεδο.  

 Ειδικές παρατηρήσεις:  Ο αρχηγός κάθε ομάδας και ο διαιτητής στο τέλος του αγώνα υπογράφουν και κλείνουν το φύλλο αγώνος, συμπληρωμένο με όλα τα στοιχειά του αγώνα. Το φύλο αγώνος φυλάσσεται από τον υπεύθυνο διοργάνωσης της  A.S.A. SPORTS CALCETTO mini soccer και μπορεί να έχει κάθε εκπρόσωπος ομάδος πρόσβαση στα στοιχειά και στις συμμετοχές παικτών.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ
ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΜΑΛΟΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.