15 Ιουλίου, 2024
11 11 11 AM
SOCCA LEAGUE TO ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΙΥΑ
Latest Post
SOCCA LEAGUE TO ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΙΥΑ

Κανόνες Διαιτησίας Ανδρικού calcetto cup 6Χ6

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ  CALCETTO CUP 6X6 CRETA CHAMPIONS

Βασικοί Κανόνες  Διαιτησίας

 1. Κάθε ομάδα αποτελείται από 6 τακτικούς ποδοσφαιριστές, ένας από τους οποίους είναι ο τερματοφύλακας και μέχρι 10 αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές. Οι αλλαγές είναι απεριόριστες μόνο που η μπάλα πρέπει να είναι εκτός παιδιάς ή εντός παιδιάς και στην κατοχή της ομάδας που θέλει να κάνει αλλαγή χωρίς να έχει διακοπεί ο αγώνας και να έχει ενημερωθεί ο διαιτητής.

 Ο τερματοφύλακας μπορεί ν’ αλλάξει θέση με οποιοδήποτε παίκτη.

Αλλαγές

Ο μέγιστος αριθμός παικτών αλλαγής στον πάγκο είναι 10.

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αλλαγών κατά την διάρκεια ενός αγώνα.

Ένας παίκτης μπορεί να μπει στην θέση οποιουδήποτε παίκτη και του τερματοφύλακα.

Οι αλλαγές παικτών είναι απεριόριστες και γίνονται αυτόματα στους πάγκους των ομάδων, χωρίς να σταματάει ο χρόνος του αγώνα και η ροή του παιχνιδιού.

Παραβάσεις / Ποινές Αν κατά την διάρκεια διεξαγωγής μιας αλλαγής ένας παίκτης εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο πριν εξέλθει εντελώς ο αντικατασταθείς παίκτης :

 • Ο αγώνας διακόπτεται
 • Γίνεται επανέναρξη του αγώνα με έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα που κερδίζει η αντίπαλη ομάδα στο σημείο που βρισκόταν η μπάλα όταν διεκόπη ο αγώνας χωρίς να σημειώνεται ως φάουλ. Μια ομάδα μπορεί να παίξει έως και με 2 παίκτες λιγότερους των προβλεπόμενων.
 1. Εναρκτήριο λάκτισμα Η έναρξη και η επανέναρξη του αγώνα γίνεται με το εναρκτήριο λάκτισμα :
 • Στην έναρξη του αγώνα,
 • Μετά την επίτευξη ενός τέρματος,
 • Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα,
 • Στην έναρξη κάθε περιόδου παράτασης, όταν αυτό απαιτείται.

Από το εναρκτήριο λάκτισμα μπορεί να επιτευχθεί απευθείας τέρμα.

Διαιτητής

 1. Οι αγώνες διευθύνονται από έναν διαιτητή που έχει την πλήρη δικαιοδοσία των κανονισμών. Αυτός είναι και ο μοναδικός χρονομέτρης του αγώνα. Ο διαιτητής έχει τον έλεγχο  και την δικαιοδοσία του παιχνιδιού και έχει το δικαίωμα να διακόψει έναν αγώνα εις βάρος μιας ομάδας αν είναι αντιαθλητικός και κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παικτών είτε προσωρινά είτε οριστικά ,όπως επίσης και η σωματική ακεραιότητα του ίδιου από απειλή ή απόπειρα βιαιοπραγίας.
 2. Oι αποφάσεις του διαιτητή είναι τελεσίδικες και αποτελούν αποφάσεις επί γεγονότων. Μια απόφαση μπορεί να ανακληθεί μόνο όταν η απόφαση δεν έχει εκτελεσθεί. Οι υποχρεώσεις του διαιτητή και οι δικαιοδοσίες του αρχίζουν  από την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο. Οι δικαιοδοσίες του ισχύουν και στον (νεκρό χρόνο) δηλαδή στο έναρξη-ημίχρονο και στη λήξη.
 3. 5. Κάθε αγώνας αποτελείται από δύο ημίχρονα των 25΄μικτό χρόνο αλλά με κράτηση καθυστερήσεων με ενδιάμεση ανάπαυλα 5΄. Σε αγώνα νοκ-άουτ, σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση 10΄ (5΄το ημίχρονο) και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθείται διαδικασία των πέναλτι, όπως ακριβώς εφαρμόζεται στο minifootball και ορίζεται παρακάτω. Θα γίνεται αλλαγή τερμάτων στο ημίχρονο.
 4. Με το εναρκτήριο λάκτισμα επιτυγχάνεται τέρμα απευθείας. Εξαίρεση στον κανόνα αυτό είναι όταν η μπάλα χτυπάει στο δίχτυ και μπαίνει απευθείας γκόλ (το γκόλ δεν μετράει και η μπάλα δίνεται έμμεσο λάκτισμα στην αντίπαλη ομάδα το οποίο δεν γράφεται).
 5. Τα  πλάγια άουτ είναι όλα έμμεσα (διπλά)  ενώ το κόρνερ είναι άμεσο. Τα φάουλ είναι είτε έμμεσα είτε άμεσα ανάλογα με την κρίση του διαιτητή, εκτός της περίπτωσης πέναλτι. Μετά από άουτ εκτελείται ελεύθερο και ο τερματοφύλακας δεν έχει δικαίωμα να μεταβιβάσει την μπάλα με τα χέρια σε συμπαίκτη του.

Γκολ δεν μετράει απευθείας, παρά μόνο από κόντρα σε σώμα συμπαίκτη ή αντιπάλου, ακόμα και τερματοφύλακα. Στο κόρνερ μετράει γκολ και με απευθείας εκτέλεση.

Γκολ απευθείας από επαναφορά άουτ προς την εστία σου δεν μετράει (κόρνερ) καθώς επίσης και γκολ απευθείας προς την αντίπαλη εστία, με τη μπάλα να παίζεται ως άουτ από την αντίπαλη ομάδα. Τέλος, συμπαίκτης, έχει τη δυνατότητα να λάβει τη μπάλα εντός περιοχής και να παίξει.

Το παιχνίδι παίζεται με χρόνο που είναι σε κάθε περίπτωση στην κρίση και ευχέρεια του διαιτητή (για επιπλέον καθυστερήσεις κλπ). Σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται πρακτικές τύπου «τελευταία φάση/κατοχή» κλπ.

 1. ΣΕΝΤΡΑ

Κατά την έναρξη του αγώνα η επιλογή των τερμάτων ή της σέντρας θα γίνεται στην τύχη με το στρίψιμο ενός κέρματος. Η ομάδα που θα κερδίσει θα διαλέξει το τέρμα ή την σέντρα. Μετά το σήμα του  διαιτητή το παιχνίδι θα αρχίσει με ένα επί τόπου λάκτισμα της μπάλας, που θα είναι τοποθετημένη στη μέση της διχοτόμου. Όλοι οι παίκτες πρέπει να βρίσκονται στο μισό δικό τους γήπεδο και οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας από εκείνη που παίκτης της δίνει τη σέντρα, θα παραμένουν σε απόσταση 5μ. το λιγότερο απ’ τη μπάλα, μέχρι να δοθεί η σέντρα. Ο παίκτης που κάνει τη σέντρα δεν μπορεί να την ξαναπαίξει, μέχρι ότου κάποιος άλλος παίκτης την αγγίξει ή την παίξει Από γκολ το παιχνίδι θα ξαναρχίσει με τον ίδιο τρόπο, από παίκτη της ομάδας που δέχτηκε το γκολ. Μετά το διάλειμμα του ημιχρόνου οι ομάδες αλλάζουν τέρματα και η σέντρα γίνεται από παίκτη της αντίπαλης ομάδας από εκείνης που έκανε σέντρα στην έναρξη του αγώνα.

 1. Σε περίπτωση πέναλτι  από  την συμπλήρωση φάουλ η φάση δεν συνεχίζεται αν υπάρξει απόκρουση του τερματοφύλακα η δοκάρι εκτελείται έμμεσο λάκτισμα  από την αμυνόμενη. Σε περίπτωση πέναλτι από παράβαση- ανατροπή στην περιοχή η φάση συνεχίζεται. Μετά τη συμπλήρωση 8 φάουλ η αντίπαλη ομάδα εκτελεί πέναλτι μακρινό και δεν συνεχίζεται.
 2. Στη συνέχεια τα φάουλ μηδενίζονται και το επόμενο-α  πέναλτι εκτελείται-ούνται μετά από κάθε φάουλ έως το τέλος του ημιχρόνου (α ή β) συμπληρωθούν 8 φάουλ στο ημίχρονο. Τα φάουλ στο τέλος του ά ημιχρόνου διαγράφονται και αρχίζουν από την αρχή στο δεύτερο ημίχρονο (8 φάουλ), ενώ στην περίπτωση παράτασης σε νοκ άουτ αγώνα η μέτρηση των φάουλ είναι 8 για όλη την διάρκεια ΠΑΡΑΤΑΤΑΣΗΣ.
 3. Τα τάκλιν και οι προβολές τύπου τάκλιν απαγορεύονται και θεωρούνται φάουλ  ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ άσχετα αν βρίσκει μπάλα ο παίκτης εκτός και αν έχει απόσταση περίπου 1 μέτρου ή είναι καθαρά στην μπάλα κα σε απόσταση από τον αντίπαλο παίκτη και πάντα κατά την κρίση του διαιτητή . Το τάκλιν ισοδυναμεί με έμμεσο λάκτισμα δηλαδή διπλό εκτός από τάκλιν από τον τερματοφύλακα χωρίς να υποπίπτει σε φάουλ. Απαγορεύονται τα τάκλιν (άμεσο φάουλ για τον αντίπαλο) από όλους τους ποδοσφαιριστές εκτός από τον τερματοφύλακα μέσα στην περιοχή του. Τα sliding (τάκλιν-προβολή στο χώρο. τουλάχιστον 1 μέτρο μακριά από αντίπαλο ποδοσφαιριστή) επιτρέπονται από όλους.

12.Η αποβολή παίκτη έχει διάρκεια 3 λεπτά

α)  Ο αποβληθείς δεν έχει δικαίωμα να ξαναπαίξει  και μετά μπορεί να αντικατασταθεί από παίκτη στον πάγκο αλλιώς η ομάδα παίζει με παίκτη λιγότερο

β)Ο χρόνος παραμονής της ομάδας με 5 παίκτες σε περίπτωση κόκκινης κάρτας είναι 3 λεπτά αμέσως μετά συμπληρώνεται-αντικαθιστάτε-από συμπαίκτη τουΣε περίπτωση αποβολής με κόκκινη κάρτα η ομάδα ξανασυμπληρώνεται με άλλο παίκτη μόνο μετά την πάροδο 3 λεπτών

Ο παίκτης που αποβάλλεται δεν ξαναπαίζει ομάδα του παίζει με 1 παίκτη λιγότερο για -3- λεπτά εκτός, οι παίκτες που αποβαλόντα αποχωρούν από το γήπεδο τιμωρία ισχύει για την ίδια διοργάνωση.

 1. Αν κάποια ομάδα κατέβει για οποιοδήποτε λόγο με 5 παίχτες αντί 6, θα αναγκάζεται να αγωνιστεί με 1 παίχτη λιγότερο. Σε περίπτωση που κατεβούν μόνο 3 ή λιγότεροι παίχτες ή ακόμα και κανένας, τότε αυτόματα θα χάνει το παιχνίδι. Μια ομάδα δε μπορεί να ξεκινήσει ή να συνεχίσει με λιγότερο από 4 παίκτες έναν αγώνα. Σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις η ομάδα χάνει τον αγώνα με σκορ 6-0.
 2. Ένα γκολ θεωρείται κανονικό όταν ολόκληρη η μπάλα περάσει τη γραμμή τέρματος και αφού δεν έχει προηγηθεί καμία παράβαση του Κ.Α.Π. Όταν η μπάλα χτυπήσει στο δίχτυ της οροφής παίζεται κανονικά εκτός και αν αμέσως μετά την επαφή της με το δίχτυ επιτευχθεί γκολ οπότε θεωρείται άκυρο. (το γκόλ δεν μετράει και η μπάλα δίνεται έμμεσο λάκτισμα το όποιο δεν γράφεται).
 3. ΜΠΑΛΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

η μπάλα δεν παίζει: 
α. όταν ολόκληρη περάσει την πλάγια ή τη γραμμή τέρματος, είτε στο έδαφος είτε στον αέρα. 
β. όταν ο διαιτητής διακόψει το παιχνίδι. 

η μπάλα παίζει σε κάθε άλλη στιγμή από την έναρξη μέχρι τη λήξη του αγώνα περιλαμβανομένων και των παρακάτω περιπτώσεων. 
α. όταν χτυπήσει σε κάθετο ή στο οριζόντιο δοκάρι του τέρματος. 

β. κτυπά στα οριζόντια συρματόσκοινα η στο δίχτυ και επανέρχεται στον αγωνιστικό χώρο,

 1. ο τερματοφύλακας έχει δικαίωμα να μεταβιβάσει τη μπάλα σε συμπαίκτη του με τα χέρια σε όλο το γήπεδο.

Ο τερματοφύλακας επιτρέπεται να κάνει τάκλιν μόνο με το ένα πόδι μέσα στην περιοχή του.

Ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να πιάσει την μπάλα με τα χέρια από επιστροφή συμπαίκτη με τα πόδια (ούτε από αράουτ).

Ο τερματοφύλακας μπορεί να παίζει τη μπάλα με οποιοδήποτε μέλος του σώματος του μέσα στη δική του περιοχή ενώ έξω από αυτήν παίζει σαν κανονικός παίχτης.

17.Το τοίχος στο φάουλ πρέπει να είναι 5  μέτρα. Ο αντίπαλος  στο πλάγιο πρέπει να είναι 3  μέτρα ενώ στο κόρνερ πρέπει να είναι  στην γραμμή περιοχής ή 3  μέτρα. Για όλα τα λακτίσματα έμμεσα ή άμεσα ο χρόνος λακτίσματος είναι  8 δευτερόλεπτα από το σφύριγμα του διαιτητή από το άμεσο στήσιμο της μπάλας.

 1. Από άμεσο λάκτισμα, ( δηλαδή μονό )  απευθείας σουτ είναι γκολ. Επίσης άμεσο λάκτισμα είναι το κόρνερ. Από κόρνερ μπορεί να μπει γκολ απευθείας εκτός εάν :
 • εάν το χτύπημα κόρνερ δεν γίνει σωστά θα επαναληφτεί.
 • εάν ο παίκτης που το χτυπά ξαναπαίξει τη μπάλα προτού παιχτεί από άλλον, δίνεται έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα στην αντίπαλη ομάδα, στο σημείο της παράβασης(χωρίς να γράφεται φάουλ).
 • εάν το χτύπημα δεν ολοκληρωθεί σε 8 δευτ από τότε που ο παίκτης είναι έτοιμος γι’ αυτό, δίνεται έμμεσο, ελεύθερο λάκτισμα στην αντίπαλη ομάδα από το σημείο του κόρνερ.

Επίσης το πλάγιο άουτ είναι έμμεσο λάκτισμα. Δεν μπορεί να μπει γκολ αμέσως από αράουτ.

Τέλος η μπάλα παίζει αν αγγιχθεί ή κινηθεί από την θέση της χωρίς να κάνει ολόκληρη περιστροφή.

 1. Ο χρόνος εκτέλεσης είναι 8 δεύτερα (με άμεσα στημένη την μπάλα και τον παίκτη πάνω στην μπάλα) για  πλάγιο άουτ, κόρνερ και άουτ  ενώ ο τερματοφύλακας δεν έχει το δικαίωμα να  έχει την μπάλα στα χεριά  πάνω από 6 δευτερόλεπτα. Αν  έχουμε παράβαση των 8 δευτερολέπτων στα πλάγια άουτ δίνεται αλλαγή ενώ στα κόρνερ και στα άουτ  έμμεσο λάκτισμα για την αντίπαλη ομάδα πάντα χωρίς να γράφεται ως φάουλ .

Δεν υπάρχει οφσάιντ και το πλάγιο άουτ εκτελείται με τα πόδια.

 1. 20.ΑΟΥΤ

Όταν η μπάλα περάσει έξω από τη γραμμή τέρματος, εκτός από το μέρος ανάμεσα στα δοκάρια του τέρματος, είτε στο έδαφος, είτε στον αέρα, εφόσον την τελευταία φορά έπαιξε με τη μπάλα επιτιθέμενος, ο τερματοφύλακας η παίκτης, που θα βρίσκεται μέσα στη δική του περιοχή πέναλτι, θα την επαναφέρει πάλι στο παιχνίδι περά από την περιοχή του πέναλτι. Η μπάλα παίζει μόλις περάσει έξω από τη γραμμή πέναλτι και η επαναφορά είναι σωστή όταν η μπάλα αγγίζεται ή παίζεται από άλλον παίκτη και  εντός  της περιοχής πέναλτι. Οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας πρέπει να είναι έξω από την περιοχή πέναλτι, μέχρις ότου η μπάλα αρχίζει να παίζει. Εάν η μπάλα αγγιχτεί ή παιχτεί από συμπαίκτη του τερματοφύλακα μέσα στην περιοχή πέναλτι του τερματοφύλακα παίζει κανονικά. Αν αντίπαλος παραβιάσει την περιοχή και αγγίξει την μπάλα δίνεται έμμεσο εις βάρος του. Τέλος το λάκτισμα πρέπει να εκτελεστεί στο χρόνο τον 8 δευτερόλεπτων αλλιώς δίνεται έμμεσο χωρίς να γράφεται φάουλ από το σημείο που ήταν στημένη η μπάλα.

21.ΦΑΟΥΛ

Όλα τα φάουλ είναι άμεσα, εκτός από το γύρισμα συμπαίκτη προς τον τερματοφύλακα όταν εκείνος πιάνει τη μπάλα με το χέρι και τα τάκλιν,. Τα υπόλοιπα έμμεσα φάουλ (επικίνδυνο παίξιμο κλπ) είναι στην κρίση του διαιτητή.

Όλες οι αντιαθλητικές επαφές τιμωρούνται με φάουλ έμμεσο ή άμεσο, ανάλογα με την περίπτωση.

Α)’Άμεσα φάουλ θεωρούνται τα φάουλ από: α) λακτίσματα β)χέρια γ)εκούσια σπρωξίματα.

Τέλος ακούσιο χέρι είναι άμεσο φάουλ αλλά δεν γράφεται.

Β)Έμμεσα φάουλ θεωρούνται τα φάουλ από: α) φράγματα β) επικίνδυνες προβολές γ) τάκλιν

Γ)Τεχνικές ποινές (έμμεσα φάουλ) δίνονται αλλά δεν γράφονται για:

 • Καθυστέρηση του παιχνιδιού από τερματοφύλακα όταν κρατά την μπάλα με τα χέρια πάνω από 6΄΄ δεύτεραή εκτέλεσης φάουλ από τους παίκτες 8΄΄ δεύτερα .
 • παράβαση λακτίσματος άουτ με πάσα σε συμπαίκτη μέσα στην περιοχή τέρματος ή παράβαση περιοχής κατά την εκτέλεση από αντίπαλο.
 • Παράβαση επαναφοράς άουτ ή λακτίσματος κόρνερ 8΄΄ δεύτερα .
 • Διαμαρτυρία, εξύβριση και  βωμολοχίες.
 • Επίτευξη τέρματος μετά από επαφή με το δίκτυ οροφής.
 • Λάκτισμα πέναλτι και δοκάρι.
 • Ο τερματοφύλακας δέχεται με πρόθεση από συμπαίκτη του την μπάλα.
 1. Όταν ένας παίκτης με πρόθεση

α)   κλωτσά η επιχειρεί να κλωτσήσει αντίπαλο.

β)   επιτίθεται  σε αντίπαλο κατά βίαιο κι επικίνδυνο τρόπο.

γ)   φτύνει , κρατά, σπρώχνει, χτυπά αντίπαλο

δ)   κάνει τάκλιν και ανατρέπει τον αντίπαλο

ε)   πιάνει την μπάλα με τα χέρια (περιοχή-εκτός του τερματοφύλακα) θα τιμωρείται με άμεσο λάκτισμα και αν γίνεται  εντός της περιοχής  θα δίνεται άμεσο επανορθωτικό λάκτισμα  (πέναλτι). 

β. Όταν ο τερματοφύλακας

 1. δέχεται με πρόθεση από συμπαίκτη του την μπάλα
 2. όταν κρατά την μπάλα με τα χέρια πάνω από 6΄΄ δεύτερα θα τιμωρείται με έμμεσο λάκτισμα.
 3. Η μπάλα πρέπει  να περάσει όλη από την γραμμή για να θεωρηθεί ότι είναι εκτός αγωνιστικού χώρου ή να θεωρηθεί και να κατοχυρωθεί τέρμα(γκόλ)..
 4. ΠΟΙΝΕΣ
 5. Παρατηρήσεις-κίτρινη κάρτα

α)   εμποδίζει αντίπαλο για πρώτη φορά να εκτελέσει ελεύθερο λάκτισμα.

β)   προσπαθεί να αποκτήσει ανέντιμο πλεονέκτημα.

γ)   διαμαρτύρεται σε αποφάσεις διαιτητή

δ)   τάκλιν με ανατροπή-επικίνδυνο παίξιμο

ε)   διαπληκτισμοί  παικτών

στ) πιάνει αντίπαλο από την φανέλα.

ζ)  κάνει επικίνδυνο παθητικό παίξιμο.

 1. Κόκκινη κάρτα

α. όλα τα ανωτέρω για αρκετές φορές

β. εξυβρίζει συμπαίκτη, αντίπαλο, φίλαθλο, διαιτητή, παράγοντα.

γ. φτύνει.

δ. κλωτσά αντίπαλο εκτός φάσης.

ε. ο τερματοφύλακας πιάσει την μπάλα εκτός περιοχής (με πρόθεση)  και θεωρηθεί προφανή ευκαιρία για γκολ.

στ. κάνει χέρι πάνω στην γραμμή και αποσοβήσει σίγουρο γκολ

ζ. αποσοβήσει η ανατρέψει αντίπαλο που βρίσκεται σε ευκαιρία από την επίτευξη σίγουρου τέρματος

25.Ολα τα άμεσα  φάουλ γράφονται εκτός από χεριά χωρίς πρόθεση και από τα έμμεσα δεν γράφονται αυτά που δίνονται για καθυστέρηση και γενικά παραβάσεις εκτέλεσης με την μπάλα  ή διαμαρτυρία ή τεχνική ποινή και ειδικά περιγράφονται παραπάνω άρθρο 21..

 1. Οι αγώνες  γίνονται με μπάλες τις διοργανώτριας αρχής size 5 και απαγορεύεται αλλαγή τους κατά την διαρκεια του αγώνα αν δεν έχουν καταστεί ελαττωματικές και δεν εγκρίνει ο διαιτητής.

Παράταση και πέναλτι 
Στα παιχνίδια των play-off και όλα τα νοκ-άουτ που θα λήξουν ισόπαλα θα υπάρχει 10λεπτη παράταση .Για αγώνες που θα χρειαστεί να κριθούν με την διαδικασία των πέναλτι, η διαδικασία έχει ως εξής:
α) Ο αρχηγός δηλώνει στον διαιτητή τους 6 παίκτες που θα συμμετέχουν στην διαδικασία
β) στα πέντε κτυπήματα πέναλτι( κατέβασμα της μπάλας σε 10sec από το κέντρο του γηπέδου), νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που πέτυχε τα περισσότερα τέρματα.
γ) Αν υπάρχει ισοπαλία εκτελεί και ο 6ος,ενω αν δεν υπάρξει νικητής συνεχίζεται από τους ίδιους παίκτες  και με την ίδια σειρά η εκτέλεση των πέναλτι, μέχρι να προκύψει νικητής. 

Στα NOK-AOYT και στην διαδικασία των πέναλτι η κάθε ομάδα διαλέγει μόνο 6 (5+1) παίκτες για να τα εκτελέσουν.

Σε περίπτωση εξύβρισης των “θείων” από κάποιο ποδοσφαιριστή ο διαιτητής οφείλει αυτόματα να καταλογίσει έμμεσο φάουλ και κίτρινη κάρτα.

Για όλους τους υπόλοιπους κανονισμούς ισχύει ότι αναγράφεται στους διεθνείς κανονισμούς διαιτησίας για το Μίνι ποδόσφαιρο υπό την καθοδήγηση και την αιγίδα της socca

Η διοργανώτρια αρχή, διατηρεί το δικαίωμα να: μεταβάλει, συμπληρώσει, ακυρώσει & παραλλάξει οποιονδήποτε επίσημο κανονισμό, ανά πάσα ώρα και στιγμή εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο, ακόμα και κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν. Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να εναρμονίζονται με ΟΛΟΥΣ τους παραπάνω επίσημους κανονισμούς SOCCA.

Οι παραπάνω κανονισμοί και οροί  καταγράφηκαν ώστε να υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς κατά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος και να περιοριστούν κατά το δυνατόν τα παραπόνα και οι διαμαρτυρίες για οποίες αποφάσεις ληφθούν από την επιτροπή κατά την διαρκεια του πρωταθλήματα. Σε κάθε περίπτωση ο πρώτος στόχος είναι και θα είναι να παίξουμε μπάλα και οι αγώνες και ο νικητής να κριθούν στο γήπεδο.