15 Ιουλίου, 2024
11 11 11 AM
SOCCA LEAGUE TO ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΙΥΑ
Latest Post
SOCCA LEAGUE TO ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΙΥΑ

Γενικοί όροι ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ UNI-LEAGUE 6X6

Όροι συμμετοχής

Όροι Συμμετοχής στο UNILEAGUE 22

1. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στις ακόλουθες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα, Ρέθυμνο, Λαμία, Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο,  και Τρίκαλα. Σε όλες τις πόλεις το άθλημα είναι 5×5 και η Τελική Πανελλήνια Φάση θα είναι μόνο 5×5. Αναλυτικά τα γήπεδα ανά πόλη:

Συνεργαζόμενες εγκαταστάσεις Unileague 2022

Αθήνα

 • SEF Soccer Club (Ακτή Δηλαβέρη 31, Πάρκο ΣΕΦ – Πειραιάς)

 • Thunders fc (Σουρή 19, Περιστέρι)

 • Game Park (Πάρκο Οδυσσέα Ελύτη, Παπάγου)

 • Soccer League Arena (πλησίον του δημοτικού κολυμβητηρίου – Ολυμπιακό κέντρο Γουδί)

 Θεσσαλονίκη

 •  All Star 5×5 (Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη)

Πάτρα

 • Rossoneri MFC (Μειλίχου 218, Πάτρα)

Ηράκλειο

 • Candia Maris (Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 72, Γαζί – Ηράκλειο))

 • Calcetto (Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 37, Γαζί – Ηράκλειο)

Λάρισα

 • Αλάνα Soccer Academy Club (Επαρχιακή Οδός Λάρισας-Μαυροβουνιού, Λάρισα)

Βόλος

 • Olimpico Sport Club (Τέρμα Ζαλόγγου, Βόλος)

Ιωάννινα

 • Epirus Football Arena (Κάτω Νεοχωρόπουλο, Ιωάννινα)

Χανιά

 • Elpis Niki (28ης Οκτωβρίου, Νεροκούρος – Χανιά)

Ρέθυμνο

 • ASA Sport Calcetto Rethymno (Καλαιτζάκη, Καστελλάκια – Ρέθυμνο)

Λαμία

 • Ακαδημία ποδοσφαίρου Λαμίας (Ανδρέα Παπανδρέου 12, Λαμία)

Σέρρες

 • Sports Village (1ο χλμ ΕΟ Σερρών – Δράμας, Δράμας)

Τρίκαλα

 • Football Factory (Εθνικής Αντίστασης – Καρυές, Τρικάλων)

2. Οι αγώνες θα αρχίσουν σταδιακά από τo Δεκέμβριο και θα γίνονται κανονικά κατά το πρόγραμμα, εκτός αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Όλες οι ομάδες παίζουν σύμφωνα με το πρόγραμμα αγώνων. Το πρόγραμμα καταρτίζεται βάσει των ημερών που οι ομάδες έχουν δηλώσει ότι μπορούν να αγωνίζονται κατά την εγγραφή τους. Οι ομάδες  θα ειδοποιούνται για κάθε παιχνίδι στις περιπτώσεις που ένας αγώνας ζητήθηκε να αναβληθεί από την αντίπαλη ομάδα ή να μετατοπιστεί χρονικά ή να κατακυρωθεί άνευ αγώνος (Κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα αναβολής μόνο ενός παιχνιδιού κατά τη διάρκεια της χρονιάς και εφόσον έχει ενημερώσει εγκαίρως).  Σε αυτήν την περίπτωση οι αναβληθέντες αγώνες θα γίνονται μέσα στις αμέσως επόμενες βδομάδες, έπειτα από ενημέρωση της διοίκησης του πρωταθλήματος για τη μέρα και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας, χωρίς να επηρεάζεται η επόμενη αγωνιστική που έχει οριστεί από το πρόγραμμα. Λόγω συμφωνιών με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις δεν υπάρχει δυνατότητα αναβολών της «τελευταίας στιγμής». Ωστόσο, μια ομάδα μπορεί να προαναγγείλει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ότι αδυνατεί να αγωνιστεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία, έτσι ώστε να ληφθεί υπόψη από την διοίκηση του πρωταθλήματος.
Αναβολή του παιχνιδιού μπορεί να γίνει τουλάχιστον 2 μέρες πριν από τον καθορισμένο αγώνα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, υπάρχει κόστος επιβάρυνσης της ομάδας. Η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα αναβολής (εγκαίρως) ΜΟΝΟ 1(ενός) ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ .Σημειώνεται ειδικά πως στις 2 αυθημερόν αναβολές μίας ομάδας, τότε η ομάδα αποχωρεί αυτομάτως από το τουρνουά. 

3. Το UNI-League αποτελεί το επίσημο συνεργαζόμενο Πρωτάθλημα της χώρας όσον αφορά την SOCCA  και οι κορυφαίοι παίχτες της διοργάνωσης επιλέγονται και συμμετέχουν στην προεπιλογή της Ελληνικής Ομάδας Minifootball για ένα χρόνο που εκπροσωπεί τη χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις.
Για να έχει δικαίωμα συμμετοχής ένας παίχτης στην Ελληνική Ομάδα, οφείλει να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 6 πραγματικές συμμετοχές στην διοργάνωση του Unileague της τρέχουσας σεζόν.

4. Στο τέλος της πανελλήνιας τελικής φάσης θα γίνουν βραβεύσεις (κύπελλο και μετάλλια) για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Με κύπελλο επίσης θα βραβευτεί ο κυπελλούχος του πρωταθλήματος που θα προέλθει από τον β’ κύκλο (αποκλεισθέντες από τον Α΄ κύκλο μετά τη λήξη της Α΄ φάσης). Επίσης θα βραβευτεί ο πρώτος σκόρερ και ο πολυτιμότερος παίχτης. Το πρωτάθλημα είναι ενιαίο σε όλες τις πόλεις και όλα τα παραπάνω θα κριθούν με βάση τους διακριθέντες όλων των πόλεων. Η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε πόλης φιλοξενείται με όλα τα έξοδα πληρωμένα για την Πανελλήνια Τελική Φάση σε πόλη που θα οριστεί μέσα στη σεζόν. Το δώρο της πρωταθλήτριας ομάδας από την πανελλήνια τελική φάση θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο. Επίσης, η πρωταθλήτρια ομάδα από την τελική φάση θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο κορυφαίο διεθνές τουρνουά 5×5, SOCCA Champions League. Τα έξοδα συμμετοχής σε αυτό το διεθνές τουρνουά καλύπτονται από την ίδια την ομάδα.

5. Ο χρόνος είναι μικτός αλλά με κράτηση καθυστερήσεων σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης. Είναι (2) δύο 25λεπτα ημίχρονα και στα νοκ άουτ παιχνίδια σε περίπτωση ισοπαλίας υπάρχει 5λεπτη παράταση ενός ημιχρόνου και εν συνεχεία εκτέλεση 5 πέναλτι για κάθε ομάδα. Σε περίπτωση ισοπαλίας και μετά τα 5 πέναλτι, συνεχίζονται οι εκτελέσεις πέναλτι (ένα πέναλτι για την κάθε ομάδα) εναλλάξ μέχρι να προκύψει νικητής.

6. Η μπάλα περνάει τη σέντρα από τον τερματοφύλακα και με τα χέρια.

7. Επιτρέπονται παπούτσια με σχάρα και με μικρές τάπες (τύπου TURF). Απαγορεύονται σιδερένιες τάπες.

8. Ο χρόνος παραμονής της ομάδας με 4 παίκτες σε περίπτωση κόκκινης κάρτας είναι 2 λεπτά. Αν η ομάδα δεχτεί γκολ, τότε αμέσως συμπληρώνεται. O παίκτης ο οποίος δέχεται την κόκκινη κάρτα αποβάλλεται οριστικά από το παιχνίδι.

9. Τα φάουλ θα είναι μονά ή διπλά (έμμεσα ή άμεσα), ανάλογα με την κρίση του διαιτητή.

10. Όλα τα πλάγια εκτελούνται με τα πόδια.

11. Ως προς τα φάουλ, θα ισχύσει ο κανονισμός των συσσωρευμένων φάουλ = μακρινό πέναλτι, όχι όμως στο 6ο φάουλ αλλά στο 8ο ανά ημίχρονο. Ως προς τον κανονισμό αυτό, στην παράταση συνεχίζεται η μέτρηση των φάουλ του δευτέρου ημιχρόνου. Στον κανονισμό αυτό μετριούνται μόνο τα άμεσα φάουλ (όχι τα έμμεσα) αλλά και τα κοντινά πέναλτι (αφού και αυτά είναι άμεσα φάουλ).

12. Το κόστος εγγραφής είναι 5 ευρώ. Οι ομάδες θα προμηθευτούν εμφανίσεις μάρκας UMBRO που είναι χορηγός αθλητικής ένδυσης και θα πρέπει να αγωνίζονται πάντα μ’ αυτές. Οι σχετικοί κατάλογοι από τους οποίους θα γίνει η επιλογή, περιλαμβάνουν ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων των εμφανίσεων. Η εμφάνιση περιλαμβάνει φανέλα με νούμερο στην μπλούζα, τους διαφημιζόμενους χορηγούς του πρωταθλήματος και το μικρό λογότυπο του πρωταθλήματος στο μανίκι ή το στήθος.

13. Αίτηση συμμετοχής μιας ομάδας θα γίνεται από το τηλέφωνο ή από το Internet. Για να ισχύσει η δήλωση αυτή θα πρέπει μέσα σε 5 μέρες να δοθεί ένα ραντεβού στα γήπεδα 5×5 ή στα γραφεία της διοργάνωσης, στις μέρες και ώρες που δέχεται η γραμματεία του πρωταθλήματος σε κάθε πόλη, στο οποίο θα δηλώνεται η σύνθεση της ομάδας, θα επιλέγονται οι επιθυμητές ώρες και μέρες που θα αγωνίζεται η ομάδα και θα διαλέγονται οι εμφανίσεις με τις οποίες η ομάδα θα αγωνιστεί από τους αντίστοιχους καταλόγους της εταιρίας αθλητικής ένδυσης (UMBRO).

14. Κάθε ομάδα μπορεί να έχει 6-12 δηλωμένους παίχτες. Προσοχή! Το minimum παιχτών τυπικά είναι 5 (καθώς πρόκειται για 5×5) αλλά επειδή πρόκειται για πρωτάθλημα με πολλές αγωνιστικές και σημαντική χρονική διάρκεια, ουσιαστικά οι γραμματείες θα ζητούν minimum 6 παιχτών από κάθε ομάδα. Στην πανελλήνια τελική φάση ωστόσο, κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα συμμετοχής έως 10 παικτών.

15. Αν κάποια ομάδα κατέβει για οποιοδήποτε λόγο με 4 παίχτες αντί 5, θα αναγκάζεται να αγωνιστεί με 1 παίχτη λιγότερο. Σε περίπτωση που κατεβούν μόνο 3 ή λιγότεροι παίχτες ή ακόμα και κανένας, τότε αυτόματα θα χάνει το παιχνίδι.

16. Στις συμμετοχές θα κρατηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Είναι δυνατόν μια ομάδα να αντιπροσωπεύει μια σχολή ή μια ιδιωτική σχολή ή ένα Πανεπιστήμιο αν οι παίχτες προέρχονται από διαφορετικές σχολές του ίδιου Πανεπιστημίου. Είναι επίσης δυνατόν να συμμετάσχουν περισσότερες ομάδες από την ίδια σχολή ή το ίδιο Πανεπιστήμιο. Η ομάδα έχει δύο ονόματα. Το ένα είναι το διακριτικό όνομα της ομάδας. Το δεύτερο είναι τυπικό και είναι η σχολή από την οποία κατά βάση προέρχεται. Αν οι παίχτες προέρχονται από διαφορετικές σχολές τότε η σχολή που εκπροσωπεί η ομάδα είναι αυτή από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι, ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για 2 παίχτες από την ίδια σχολή. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να εκπροσωπείται στην πραγματικότητα Πανεπιστήμιο η σχολή αλλά να αναγράφεται συγκεκριμένο τμήμα ώστε να αποφεύγονται συγχύσεις. Πχ. Να μην αναγράφονται 20 ομάδες ΤΕΙ Ηρακλείου αλλά με συγκεκριμένο τμήμα. Όλα αυτά ισχύουν αφού το UNI-League είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 5×5 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ.

17. Δικαίωμα συμμετοχής για να έχει μία ομάδα πρέπει να αποτελείται από πλειοψηφία φοιτητών ή σπουδαστών. Ως φοιτητής ή σπουδαστής νοείται οποιοσδήποτε σπουδάζει σε δημόσιο ή ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, ΑΕΙ, ΤΕΕ, Φροντιστήριο, Τεχνικό Λύκειο, ΙΕΚ, Κολλέγιο, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών, ή και σεμιναριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οιουδήποτε φορέα. Επίσης ως φοιτητής ή σπουδαστής λογίζεται οποιοσδήποτε έχει αποφοιτήσει από τη σχολή του μέσα στα προηγούμενα (2) δύο ημερολογιακά έτη από αυτό της έναρξης της διοργάνωσης. Κάθε ομάδα:
– σε σύνολο 9, 10, 11 ή 12 δηλωμένων παιχτών μπορεί να έχει 3 παίχτες που δεν είναι φοιτητές ή σπουδαστές με την ανωτέρω έννοια
– σε σύνολο 6, 7 ή 8 δηλωμένων παιχτών μπορεί να έχει 2 παίχτες που δεν είναι φοιτητές ή σπουδαστές με την ανωτέρω έννοια
– σε σύνολο 5 δηλωμένων παιχτών μπορεί να έχει 1 παίχτη που δεν είναι φοιτητής ή σπουδαστής με την ανωτέρω έννοια.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Αν ένας παίχτης της ομάδας είναι άνω των 30 ετών, τότε αυτόματα λογίζεται ως μη φοιτητής, χωρίς να παίζει ρόλο αν έχει φοιτητική ιδιότητα ή όχι και άρα μπορεί να παίζει σε μία ομάδας μόνο στο ποσοστό των μη φοιτητών της ομάδας. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών, οι οποίοι λογίζονται κανονικά ως φοιτητές ανεξαρτήτως ηλικίας.

18. Κάθε παίχτης μπορεί να είναι δηλωμένος μέχρι σε 2 ομάδες. Ωστόσο, πριν ξεκινήσουν τα νοκ άουτ, πρέπει να επιλέξει σε ποια μία ομάδα θα συνεχίσει, εφόσον οι δύο ομάδες του συναντιούνται πριν τον Τελικό. Αν οι ομάδες συναντιούνται μόνο στον Τελικό θα είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ομάδα πριν τα προημιτελικά, εφόσον έχουν φτάσει ως εκεί και οι δύο ομάδες του. Η συγκεκριμένη δήλωση γίνεται στην Οργανωτική Επιτροπή με σχετικό έγγραφο ή e-mail το οποίο κρατείται και αρχειοθετείται. Επίσης κάθε ομάδα μπορεί να έχει κοινούς παίχτες με μια άλλη ομάδα μέχρι 2 το ανώτερο. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα Α μπορεί να έχει 2 ίδιους παίχτες με την ομάδα Β, άλλους 2 με την ομάδα Γ κτλ αλλά όχι 3 ή 4 ίδιους με την ομάδα Β ή με την ομάδα Γ. Σε περίπτωση μη τήρησης αυτού του κανονισμού, θεωρείται παράβαση συμμετοχής αδήλωτου παίχτη καθώς οι παίχτες δηλώνονται στην διοργάνωση η οποία γνωρίζει και αρχειοθετεί τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων και τις μετατροπές αυτών.

19. Δικαίωμα αλλαγών στην ομάδα υπάρχει μέχρι πριν το 1ο νοκ άουτ παιχνίδι. Ως αλλαγές νοούνται προσθαφαιρέσεις ή μεταγραφές. Οι νέοι παίχτες έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο εφόσον έχουν δηλωθεί έστω κι αν δεν έχουν εμφάνιση στον πρώτο αγώνα τους.

20. Για την Πανελλήνια Τελική Φάση και αμέσως πριν αυτή ξεκινήσει, κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για μία μετατροπή ή προσθήκη στο ρόστερ. Κατά την διάρκεια της Πανελλήνιας Τελικής Φάσης ή στους αγώνες νοκ άουτ των πόλεων οπότε και δεν υπάρχει δικαίωμα μετατροπής ή προσθήκης στο ρόστερ, επιτρέπεται μόνο αλλαγή τερματοφύλακα και αυτό στην περίπτωση που με αποδεικτικά στοιχεία (χαρτί γιατρού, αυτοψία στην Οργανωτική Επιτροπή σε περίπτωση οφθαλμοφανούς τραυματισμού) έχει τραυματιστεί ο δηλωμένος τερματοφύλακας.

21. Μετά την δήλωση συμμετοχής πρέπει να παραδοθούν στην οργανωτική επιτροπή κατά την εγγραφή, τα δελτία των παιχτών από τους αρχηγούς των ομάδων καθώς ανά πάσα στιγμή αλλά και σε περιπτώσεις ενστάσεων θα χρειαστεί η αναδρομή σ’ αυτά, επομένως έτσι διευκολύνεται το έργο της διοργάνωσης εξαρχής. Τα δελτία αυτά θα είναι μια φωτοτυπία του πάσο (του φοιτητικού, όπου θα είναι ευδιάκριτα φωτοτυπημένη η φωτογραφία του παίχτη και η σχολή στην οποία ανήκει) ή βεβαίωσης σπουδών από την γραμματεία της σχολής ή της αστυνομικής του ταυτότητας (σε περίπτωση που λογίζεται ένας παίχτης ως μη φοιτητής). Κάθε ομάδα πρέπει να συμπληρώσει στις ολοκληρωμένες φόρμες της διοργάνωσης, τα ατομικά στοιχεία των παιχτών της και κάθε παίχτης να υπογράψει πριν το πρώτο του παιχνίδι την βεβαίωση ιατρικής ευθύνης και την βεβαίωσης περί δικαιωμάτων χρήσης υλικού videos και φωτογραφιών από αγώνες και δηλώσεις. Φυσικά, αν κάποια ομάδα δηλώσει λιγότερους από 12 παίχτες, τότε μπορεί να προσθέσει τόσους παίχτες όσοι επιτρέπονται για να μην υπερβαίνει τους 12, έστω κι αν αυτό συμβεί στο μέσο του πρωταθλήματος, με την προϋπόθεση ότι θα ενταχθεί αυτός ο παίχτης στο δυναμικό της ομάδας μέχρι τη στιγμή που αρχίζουν τα νοκ άουτ παιχνίδια και ότι θα παραδώσει το δελτίο του στην οργανωτική επιτροπή πριν τον πρώτο αγώνα στον οποίο θα συμμετάσχει.

22. Όσον αφορά τη δομή του πρωταθλήματος, θα έχει ως εξής (γενικό πλάνο π.χ. για 96 ομάδες, στο περίπου προσαρμοσμένο αναλογικά σε κάθε πόλη ανάλογα με τις συμμετοχές):
Α’ φάση: 12 όμιλοι των 8 ομάδων. Μονές συναντήσεις – 7 αγωνιστικές. Προκρίνονται οι 4 πρώτοι από κάθε όμιλο στον α’ κύκλο. Οι 4 τελευταίοι στο β’ κύκλο. Β’ φάση: 12 όμιλοι των 4 ομάδων στον α’ κύκλο. Μονές συναντήσεις – 3 αγωνιστικές. Προκρίνονται οι 2 πρώτοι από κάθε όμιλο. Στον β΄ κύκλο νοκ-άουτ. Γ’ φάση: νοκ-άουτ τόσο στον α’ όσο και στο β’ κύκλο – 1 αγωνιστική. Δ’ φάση (προημιτελικά): νοκ-άουτ τόσο στον α’ όσο και στο β’ κύκλο – 1 αγωνιστική. Ε’ φάση (ημιτελικά): νοκ-άουτ τόσο στον α’ όσο και στο β’ κύκλο – 1 αγωνιστική. Στ’ φάση (τελικοί): Μικρός και Μεγάλος τελικός στον α’ κύκλο, Μεγάλος τελικός στο β’ κύκλο – 1 αγωνιστική. ΣΥΝΟΛΟ: 14 αγωνιστικές + FINAL των Πρωταθλητών κάθε πόλης.
Συγκεκριμένα για την πόλη της Αθήνας η οποία είναι η πόλη με μακράν τις περισσότερες συμμετοχές, τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα είναι διπλοί αγώνες. Στις υπόλοιπες πόλεις η δομή κρίνεται ξεχωριστά σε κάθε περίπτωση.
Η δομή  μπορεί να υποστεί μικρές μετατροπές και προσαρμογές ανά πόλη χωρίς προγενέστερη ειδοποίηση.

23. Οι διάφορες ομάδες θα κατανεμηθούν στους ομίλους με κλήρωση, αναλόγως και με την επιλογή τους ως προς τις μέρες που επέλεξαν να αγωνίζονται. Μετά το τέλος της Α’ φάσης θα γίνει χωρισμός των ομάδων σε groups δυναμικότητος με βάση την κατάταξή τους και τα στατιστικά στοιχεία μετά τη λήξη της Α΄ φάσης. Καμία από τις ομάδες δεν αποχωρεί μετά τη λήξη της Α’ φάσης (εκτός φυσικά κι αν το επιθυμεί). Αντίθετα, οι πιο ετοιμοπόλεμες θα συνεχίσουν στον α’ κύκλο (πρωτάθλημα), ενώ οι λιγότερο ετοιμοπόλεμες θα συνεχίσουν στο β’ κύκλο (κύπελλο).

24. Η νίκη έχει αξία 3 βαθμών, η ισοπαλία 1 βαθμού και η ήττα 0 βαθμών (εννοείται, στη φάση των ομίλων). Η άνευ αγώνος νίκη έχει το σκορ 3-0 α.α.

25. Κριτήρια ισοβαθμίας: Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη φάση των ομίλων ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πρέπει να γίνει κάποια κατάταξη μεταξύ των ομάδων, υπολογίζονται με αυστηρή σειρά τα εξής: Α. Νικητής στα μεταξύ τους παιχνίδια, Β. Διαφορά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια, Γ. Καλύτερη διαφορά γκολ μεταξύ αυτών που έχει πετύχει και αυτών που έχει δεχθεί, Δ. Καλύτερη επίθεση (γκολ που έχει πετύχει), Ε. Γίνεται κλήρωση. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας ισχύουν οι επίσημοι κανόνες που εφαρμόζονται και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

26. Στην Τελική Πανελλήνια Φάση Πρωταθλήματος θα συμμετάσχουν 16 ομάδες. Ορισμένες από τις ομάδες αυτές θα καλύψουν οι ίδιες τα έξοδά τους (Δευτεραθλήτριες και Τριταθλήτριες μεγάλων πόλεων) ενώ σε άλλες η διοργάνωση θα καλύψει όλα τα έξοδα (Πρωταθλήτριες όλων των πόλεων). Στις 16 ομάδες της Τελικής Φάσης έχουμε 10 πρωταθλητές πόλεων. Αν μία πόλη έχει λιγότερες από 8 ομάδες, τότε η διοργανώτρια έχει το δικαίωμα να εντάξει την Πρωταθλήτρια Ομάδα σε final-4 της κοντινότερης πόλης που διεξάγονται αγώνες και να διεκδικήσει τη συμμετοχή στην τελική Φάση μέσα από αυτήν την διαδικασία. Στις πρωταθλήτριες ομάδες των πόλεων θα τους καλυφθούν η διαμονή και τα αγωνιστικά έξοδα.

27. Ως προς το ποιες θα είναι οι 16 ομάδες, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

Οι 16 ομάδες θα είναι οι εξής:
1.    Πρωταθλητής Αθήνας
2.    Πρωταθλητής Θεσσαλονίκης
3.    Πρωταθλητής Ηρακλείου
4.    Πρωταθλητής Πάτρας
5.    Πρωταθλητής Χανίων
6.    Πρωταθλητής Λάρισας
7.    Πρωταθλητής Βόλου
8.    Πρωταθλητής Ρεθύμνου
9.    Πρωταθλητής Τρικάλων
10.    Πρωταθλητής Ιωαννίνων
11.     Δευτεραθλητής 1ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων (Αθήνας)
12.    Δευτεραθλητής 2ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων (πιθανόν Θεσσαλονίκης)
13.    Δευτεραθλητής 3ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων (άγνωστο)
14.    Τριταθλητής 1ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων (Αθήνας)

15.    Τριταθλητής 2ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων (πιθανόν Θεσσαλονίκης)

16.    Τριταθλητής 3ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων (άγνωστο)

Αν κάποια από τις παραπάνω ομάδες για οποιοδήποτε λόγω αδυνατεί να αγωνιστεί ή αν κάποια πόλη δεν διεξάγει τελικά την διοργάνωση λόγω μειωμένης συμμετοχής, στην Τελική Φάση αντικαθίσταται κατά σειρά προτεραιότητας από:
17.    Δευτεραθλητής 4ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων (άγνωστο)
18.    Τεταρταθλητής 1ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων (Αθήνας)
19.    Δευτεραθλητής 5ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων
20.    Δευτεραθλητής της 6ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων,
21.    Δευτεραθλητής της 7ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων,
22.    Δευτεραθλητής της 8ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων,
23.    Δευτεραθλητής της 9ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων,
24.    Δευτεραθλητής της 10ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων,
25.    Δευτεραθλητής της 11ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων,
26.    Δευτεραθλητής της 12ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων,
27.    Τριταθλητής 2ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων
28.    Πεμπταθλητής 1ης πόλης σε συμμετοχές ομάδων (Αθήνας)
Αυτές οι 16 ομάδες, με σχετικό σύστημα «point system» θα χωριστούν σε 3 group δυναμικότητας:
Στο A’ group θα μπουν οι 4 πρώτες ομάδες του σχετικού point system. Αν σ’ αυτές τις 4 ομάδες υπάρχουν 2 ή παραπάνω ομάδες από την ίδια πόλη , τότε αυτόματα μόνο η 1η από αυτές διατηρεί τη θέση της ενώ οι υπόλοιπες της ίδιας πόλης μετακυλύουν αυτόματα ως πρώτες του Β’ group δυναμικότητας.
Στο Β’ group θα μπουν οι 4 επόμενες ομάδες του σχετικού point system . Όπως στο Α’ group, έτσι κι εδώ αν σ’ αυτές τις 4 ομάδες υπάρχουν 2 ή παραπάνω ομάδες από την ίδια πόλη , τότε αυτόματα μόνο η 1η από αυτές διατηρεί τη θέση της ενώ οι υπόλοιπες της ίδιας πόλης μετακυλύουν αυτόματα ως πρώτες του Γ’ group δυναμικότητας.
Στο Γ’ group θα μπουν οι 8 τελευταίες ομάδες του σχετικού point system.
Σχηματικά:
Α’ Group: 1-4 του point system (με μόνη εξαίρεση την περίπτωση ύπαρξης σ’ αυτό το group 2 ή παραπάνω ομάδων από την ίδια πόλη).
Β’ Group: 5-8 του point system.
Γ’ Group: 9-16 του point system.

Η Δομή:
Θα σχηματιστούν 4 όμιλοι των 4 ομάδων όπου κάθε όμιλος θα έχει μία ομάδα από το Α group, μία ομάδα από το Β και δύο ομάδες από το Γ group. Σε κάθε όμιλο θα αγωνιστούν όλοι εναντίον όλων και θα προκριθούν στα προημιτελικά οι 2 ομάδες κάθε ομίλου.
Τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και τα τελικά είναι μονοί νοκ-άουτ αγώνες.
Την 1η ημέρα θα λάβει χώρα η κλήρωση και 2 παιχνίδια. Την 2η ημέρα θα λάβει χώρα το 3ο παιχνίδι των ομίλων και τα προημιτελικά και την 3η ημέρα θα λάβει χώρα ο ημιτελικός και ο τελικός. Στα νοκ-άουτ διεξάγονται αντίστοιχα και αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-16.

28. Point System
Κάθε ομάδα για μπορεί να έχει συμμετοχή στο point system του UNI-League αλλά αντικειμενικά αυτό έχει σημασία μόνο για όσες ομάδες συμμετέχουν στην Τελική Φάση ώστε να χωριστούν σε group δυναμικότητας.
Όσον αφορά τα κριτήρια του point system ανά έτος:
1.    Κατάταξη της ομάδας στην πόλη που συμμετέχει η ομάδα την τρέχουσα σεζόν.
2.    Ποσοστό επί τοις % του αριθμού ομάδων της πόλης από την οποία προέρχεται η ομάδα σε σχέση με τον συνολικό αριθμό ομάδων όλων των πόλεων.
3.    Κατάταξη στην Πανελλήνια Τελική Φάση της προηγούμενης σεζόν.
Τα 3 αυτά κριτήρια δίνουν σε κάθε ομάδα συγκεκριμένους πόντους ανά κριτήριο οι οποίοι αθροίζονται μεταξύ τους και έτσι έχουμε το συνολικό αριθμό πόντων της κάθε ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα,

Ως προς το 1ο κριτήριο:
1η θέση στην πόλη: 50.000 p.
2η θέση στην πόλη: 48.000 p.
3η θέση στην πόλη: 46.500 p.
4η θέση στην πόλη: 45.000 p.
5η θέση στην πόλη: 44.000 p.
Οι ομάδες από την 6η θέση της κάθε πόλης κι έπειτα έχουν τυπικά 42.000 p.
Π.χ. Η Α ομάδα τερμάτισε στην 2η θέση του Ηρακλείου. Λαμβάνει από το κριτήριο αυτό 48.000 p.

Ως προς το 2ο κριτήριο:
Πολλαπλασιάζεται το ποσοστό επί τοις % του αριθμού συμμετοχών της πόλης προς το σύνολο των συμμετοχών με το συντελεστή 10.000.
Π.χ. Το Ηράκλειο την τρέχουσα σεζόν έχει 50 ομάδες. Σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετέχουν συνολικά 390 ομάδες. Το ποσοστό του Ηρακλείου είναι 12,82%. Άρα: 12,82% x 10.000 = 1.282

Ως προς το 3ο κριτήριο:
Βασική προϋπόθεση είναι η ομάδα να έχει ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ. (Βλ. παρακάτω τι είναι αυτό). Οι παρακάτω θέσεις της Τελικής Φάσης της προηγούμενης σεζόν δίνουν τους εξής πόντους:
1 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν = 6.000 p
2 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν =5.600 p
3 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν =5.000 p
4 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν =4.600 p
5 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν =4.300 p
6 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν =4.150 p
7 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν =3.900 p
8 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν =3.750 p
9 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν =3.500 p
10 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν =3.400 p
11 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν =3.300 p
12 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν =3.200 p
13 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν =3.100 p
14 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν =3.000 p
15 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν =2.900 p
16 η θέση πανελληνίως προηγούμενης σεζόν =2.800 p
Όλες οι ομάδες που την προηγούμενη σεζόν δεν είχαν λάβει μέρος στην Τελική Φάση και όλες οι ομάδες που αν και είχαν λάβει δεν παρουσιάζουν ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, λαμβάνουν αυτομάτως 3.200 p
Π.χ. Η ομάδα Α την περσινή σεζόν είχε τερματίσει στην 3η θέση Πανελληνίως. Άρα λαμβάνει 5.000 p.

Συγκεντρωτικά η ομάδα Α από τα 3 κριτήρια έχει 48.000p + 1282p + 5.000p= 54.283 p

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ έχει μία ομάδα όταν α. έχει την ίδια ειδική ονομασία με την προηγούμενη σεζόν αλλά και όταν β. η σύνθεσή της έχει κατά σημαντικό ποσοστό τον κορμό της προηγούμενης σεζόν. Συγκεκριμένα στους 5 δηλωμένους παίχτες πρέπει να υπάρχουν 3 ίδιοι με πέρσι, στους 6, να υπάρχουν 4 ίδιοι με πέρσι, στους 7 να υπάρχουν 4 ίδιοι με πέρσι, στους 8 να υπάρχουν 5 ίδιοι με πέρσι, στους 9 να υπάρχουν 6 ίδιοι με πέρσι, στους 10 να υπάρχουν 6 ίδιοι με πέρσι, στους 11 να υπάρχουν 7 ίδιοι με πέρσι, στους 12 να υπάρχουν 7 ίδιοι με πέρσι.
Αν η ομάδα δεν παρουσιάζει ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα 2 παρακάτω πλεονεκτήματα: Το 1ο πλεονέκτημα είναι η χρήση του 3ου κριτηρίου (που μπορεί όμως να είναι ενίοτε και μειονέκτημα αν η ομάδα δεν πάει καλά στην Τελική Φάση και λάβει λίγους πόντους) και άρα η υποχρεωτική λήψη αυτόματα 3.200 πόντων και όχι περισσότερων αναλόγως της θέσης που έχει λάβει η ομάδα. Το 2ο πλεονέκτημα είναι το εξής:

Το point system του UNI-League ρυθμίζεται από τους πόντους που συγκεντρώνει κάθε ομάδα στο παρόν αγωνιστικό έτος με τον ανωτέρω τρόπο. Ωστόσο αν μία ομάδα που έχει ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ από έτος σε έτος, έχει συγκεντρώσει ψηλότερη βαθμολογία το προηγούμενο έτος ή το προ-προγούμενο (προ 2 ετών) μπορεί να το συνυπολογίσει με βαρύτητα 30%. Δηλαδή μπορεί κατά ποσοστό 30% να συνυπολογίσει και την βαθμολογία που είχε μέχρι 2 έτη πίσω. Αν μάλιστα και τα 2 αυτά έτη είχε ψηλότερη βαθμολογία από τη φετινή, απλά υπολογίζει κατά 30% την ψηλότερη από τις 2 βαθμολογίες μαζί με τη φετινή (εννοείται) κατά 70%.
Π.χ. Αν η ομάδα Α το έτος 2011 συγκέντρωσε 54.283 p και το 2010 είχε συγκεντρώσει 55.150 p και το 2009 p είχε συγκεντρώσει 56.200 p τότε η βαθμολογία με την οποία θα πλασαριστεί τη φετινή χρονιά στα group δυναμικότητας είναι (54.283 x 70%) + (56.200 x 30%) = 37.998,1 p + 16.860 p = 54.858,1 p. Αρκεί το 2011 να έχει ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ με το 2010 και αντίστοιχα το 2010 με το 2009.

Από την άλλη πλευρά, στην Τελική Πανελλήνια Φάση Κυπέλλου δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι κατέκτησαν τις 2 πρώτες θέσεις (2 φιναλίστ κάθε πόλης) εκτός της Αθήνας όπου μπορεί να συμμετάσχει και η 3η ομάδα του Κυπέλλου. Η συμμετοχή των ομάδων δεν είναι υποχρεωτική και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής καλύπτουν οι ίδιοι οι παίχτες ενώ τα αγωνιστικά έξοδα καλύπτει η διοργάνωση. Η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει για οικονομικές τιμές διαμονής αν η ομάδα επιλέξει να διαμείνει σε ξενοδοχείο. Επίσης οι ομάδες μπορούν αν το επιθυμούν να αποφύγουν το έξοδο του ξενοδοχείου εντελώς καθώς έχουν το δικαίωμα να μείνουν σε σπίτια.

29. Όλοι οι αγώνες θα σφυρίζονται από διαιτητή (που θα κρατάει και το χρονόμετρο). Επιπλέον, σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς είτε απέναντι στον διαιτητή, είτε απέναντι σε άλλους παίχτες, είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων και από την οργανωτική επιτροπή (π.χ. αποβολή από το πρωτάθλημα).
Πιο συγκεκριμένα, η τιμωρία των παιχτών και ομάδων (που θα οφείλεται και στις κάρτες που έχουν συγκεντρώσει σε προηγούμενα παιχνίδια), έχει ως εξής:
Α. Κάθε κόκκινη κάρτα, που δέχεται ένας παίχτης, θα ισοδυναμεί με δύο κίτρινες, είτε είναι απευθείας κόκκινη, είτε προέρχεται από δύο κίτρινες.
Β. Κάθε παίχτης που συμπληρώνει 3 κίτρινες κάρτες, θα τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής. Οι «3 κίτρινες κάρτες» περιλαμβάνουν τις εξής περιπτώσεις:
– ο παίχτης να έχει αντικρίσει συνολικά 3 φορές την κίτρινη κάρτα
– ο παίχτης να έχει δεχτεί 2 κίτρινες κάρτες σε έναν αγώνα (δηλαδή μία κόκκινη) και μία ακόμη κίτρινη σε άλλο παιχνίδι
– ο παίχτης να έχει αντικρίσει απευθείας κόκκινη σε ένα παιχνίδι και μία ακόμη κίτρινη σε έναν άλλον αγώνα
– ο παίχτης να έχει αντικρίσει δύο φορές την κόκκινη κάρτα (τότε τιμωρείται με μία αγωνιστική και επιπροσθέτως, είναι επιβαρημένος με μία κίτρινη, αφού 2 κόκκινες=4κίτρινες)
Γ. Επιπλέον, οι αποφάσεις του διαιτητή είναι τελεσίδικες. Αν ο διαιτητής δεν σφυρίζει σωστά, τότε η οργανωτική επιτροπή, και μόνον αυτή, έχει την αρμοδιότητα να διευθετήσει το θέμα.
Δ. Οι διαιτητές του πρωταθλήματος προστατεύονται από τη διοργανώτρια αρχή. Η άσκηση οποιασδήποτε μορφής πίεσης προς το μέρος τους, θα είναι δυνατό να επιφέρει κάποια ποινή για την υπαίτια ομάδα.
Ε. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να έχει ως και δύο άτομα (που δεν είναι παίχτες) στον πάγκο, μόνο στην περίπτωση που αυτά έχουν κάποιο ρόλο στη λειτουργία της ομάδος και δεν είναι απλοί υποστηρικτές της.
Στ. Η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να τιμωρήσει (είτε με ποινή αποκλεισμού κάποιων αγωνιστικών, είτε ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα) κάποιον παίχτη -ακόμα κι αν αυτός δεν έχει τιμωρηθεί από τον διαιτητή- σε περίπτωση που αυτός είναι υπαίτιος επεισοδίων ή σκληρού παιχνιδιού.
Ζ. Η διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να τιμωρήσει και κάποια ομάδα (είτε με ποινή αφαίρεσης βαθμών, είτε ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα), αν οι παίχτες ή οι φίλαθλοί της ή τα άτομα που κάθονται στον πάγκο της δημιουργήσουν επεισόδια και εντάσεις.
Η. Τέλος, αν κάποια ομάδα δεν είναι συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις θα είναι αδύνατο να αγωνιστεί για ευνόητους λόγους και αν η κατάσταση παραταθεί, τότε μπορεί να προβλεφθεί ακόμα και η αποβολή της από το πρωτάθλημα.

30. Για οποιαδήποτε μορφή παράβασης των κανόνων των όρων συμμετοχής υπάρχει δικαίωμα ένστασης από την αντίπαλη ομάδα ή από τον διαιτητή. Ένσταση έχει δικαίωμα να καταθέσει μία ομάδα ή ο διαιτητής μέχρι την έναρξη του αγώνα ενώ μετά από αυτόν απορρίπτεται ως απαράδεκτη καθώς θεωρείται κατάχρηση δικαιώματος αφού μετά την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος του αγώνα η άσκηση του δικαιώματος ένστασης φαίνεται ότι χρησιμοποιείται για ακύρωση του αποτελέσματος ενώ θα μπορούσε η ομάδα να έχει ασκήσει την ένσταση από πριν αφήνοντας την Οργανωτική Επιτροπή να αποφασίσει. Ένσταση ασκείται εγγράφως και αποστελλόμενη στο info@unileague.gr και για επείγουσες περιπτώσεις και τηλεφωνικά στα τηλέφωνα της διοργάνωσης. Στον ανωτέρω κανόνα υπάρχουν 2 εξαιρέσεις:
A. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να ασκηθεί ένσταση κατά την διάρκεια του αγώνα είναι για περιπτώσεις διαφωνίας με ακραίες αποφάσεις του διαιτητή και μόνο σε σχετική περίπτωση αποχώρησης της ομάδας. Η Οργανωτική Επιτροπή είναι πολύ αυστηρή σε τέτοιες περιπτώσεις για να μη γίνεται κατάχρηση και αυτού του δικαιώματος και μπορεί κατ’ ελεύθερη βούληση να κατοχυρώσει το παιχνίδι υπέρ οποιασδήποτε από τις 2 ομάδες ή να λάβει άλλη σχετική απόφαση. Για το λόγο αυτό, κάθε ομάδα που αποφασίζει να αποχωρήσει από τον αγώνα πρέπει να είναι πολύ σίγουρη γι’ αυτό και να έχει πλήρη επίγνωση των συνεπειών της. Ωστόσο η ομάδα δεν έχει δικαίωμα ένστασης σε περίπτωση συνέχισης του αγώνα μετά τη λήξη του αγώνα σε περίπτωση ήττας καθώς και πάλι θεωρείται κατάχρηση.
B. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να ασκηθεί ένσταση μετά τη λήξη του αγώνα είναι για περίπτωση συμμετοχής μη δηλωμένου ή παράνομα δηλωμένου παίχτη της αντιπάλου. Τέτοιο δικαίωμα υφίσταται μόνο για 24 ώρες από τη στιγμή της αποκάλυψης συμμετοχής μη δηλωμένου παίχτη και σε κάθε περίπτωση για 3 24ωρα μετά τη λήξη του αγώνα. Σε περίπτωση τέτοιας ένστασης η διοργάνωση έχει την δυνατότητα τιμωρίας της ομάδας ή του παίχτη ή και των δύο ανάλογα με τα πραγματικά περιστατικά.
Η ένσταση εξετάζεται από την επιτροπή κυρώσεων, ενστάσεων και τιμωριών και μέσα σε 3 μέρες αποφασίζει. Μπορεί οποιοσδήποτε παίχτης να απευθυνθεί στην διοίκηση των γηπέδων για να ζητήσει το βιβλίο με τους γενικούς αλλά και τους ειδικότερους κανονισμούς του ποδοσφαίρου στα 5×5.

Ειδικές παρατηρήσεις:
– Ο αρχηγοί κάθε ομάδας στο τέλος του αγώνα υπογράφουν το φύλλο αγώνος, συμπληρωμένο με όλα τα στατιστικά του αγώνα στην γραμματεία του πρωταθλήματος ή του γηπέδου.

 Οι όροι συμμετοχής στο πρωτάθλημα μπορεί να υποστούν μικρή τροποποίηση από την οργανωτική επιτροπή αν αυτό είναι αναγκαίο, μετά από έγκαιρη ενημέρωση των ομάδων και της ιστοσελίδας στο Internet.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

CALCETTO CUP 6X6 

Σας καλωσορίζουμε στο πρωτάθλημα και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση! Το προσωπικό και η διεύθυνση του  CALCETTO  mini soccer είναι στη διάθεση σας για κάθε απορία σας.

 ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα μας πρέπει να γνωρίζουν τους κάτωθι όρους συμμετοχής και να τους τηρούν:

Αίτηση συμμετοχής μιας ομάδας μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω της ιστοσελίδας. Για να ισχύσει η δήλωση αυτή θα πρέπει μέσα σε διάστημα 7 ημερών να δοθεί ένα ραντεβού στα γραφεία και την γηπεδικη  εγκαταστάση, ούτως ώστε να υπογράφει το έγγραφο συμμετοχής και να κατατεθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις συμμετοχής από τον εκάστοτε επικεφαλής των ομάδων. Εκεί, θα επιλέγονται τελεσίδικα οι επιθυμητές ώρες που θα αγωνίζεται η ομάδα καθώς επίσης και να λυθεί κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με το πρόγραμμα και τους κανονισμούς.

à Με την εγγραφή σας θα πρέπει να δηλωθούν οι παίχτες της ομάδας (8-16) και πριν τον πρώτο αγώνα να πληρωθεί  υποχρεωτικά 1 αγώνας προκαταβολικά ως εγγύηση. (45 ευρώ) Όλες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να προσκομίσουν λίστα με τους παίκτες οι οποίοι θα παίζουν (ρόστερ).

à Η κάθε ομάδα που συμμετέχει πρέπει απαραιτήτως να δηλώσει 3 ημέρες την εβδομάδα και τουλάχιστον 10 ώρες για τις οποίες είναι υποχρεωμένη να τις τηρεί. Η διαγωνιζόμενη ομάδα πρέπει να βρίσκετε στις εγκαταστάσεις του CLUB 20 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

à Οι πελάτες μας – παίκτες των διαγωνιζομένων ομάδων οφείλουν να γνωρίζουν ότι αγωνίζονται με δική τους ατομική ευθύνη και σε περίπτωση ατυχήματος η τραυματισμού η διοργανώτρια αρχή και το calcetto δεν φέρουν καμία ευθύνη .Πριν τον πρώτο αγώνα υπογραφεί ο κάθε παίκτης ατομική υπεύθυνη δήλωση.

à Ως προς το οικονομικό σκέλος οι υπεύθυνοι των ομάδων πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμείς οικονομικές συναλλαγές επειδή σε αντίθετη περίπτωση η διοίκηση του CALCETTO έχει το δικαίωμα να μην επιτρέψει στην ομάδα ν’ αγωνιστεί.

 àΟμάδα που αποχωρεί οικειοθελώς πριν την λήξη του πρωταθλήματος ή αποβάλλεται με βάση το άρθρο των κανονισμών δεν δικαιούται επιστροφή της προκαταβολής και δεν μπορεί να έχει καμία οικονομική απαίτηση προς το γήπεδο και την διοργάνωση. Επίσης θα μηδενίζεται σε κάθε αγώνα που δεν θα αγωνιστεί χάνοντας τυπικά 6-0, και θα καταλαμβάνει την τελευταία θέση στην βαθμολογική κατάταξη. Βαθμοί από αγώνες που έχει κερδίσει  δεν επιστρέφονται στις ομάδες. Αυτό γίνεται μονό σε κάποια παράβαση των κανονισμών π.χ. εν ενεργεία παίκτες

Η Διοίκηση του calcetto έχει το δικαίωμα της αντικατάστασης κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος ομάδας που αποχωρεί οικειοθελώς ή μη δηλαδή αποβάλλεται και ν’ αντικατασταθεί από νέα ομάδα η οποία αποδέχεται όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις (αναβολές, βαθμοί) της ομάδας που αντικατέστησε. 

 Ασφάλεια 
Απαγορεύεται οι παίκτες να χρησιμοποιούν εξαρτήματα ή να φοράνε οτιδήποτε επικίνδυνο για τους ίδιους ή για τους συμπαίκτες και αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένων και των κάθε είδους κοσμήματα (δακτυλίδια, ρολόγια, βραχιόλια κ.λ.π.).

Βασικός Εξοπλισμός
Οι παίκτες της κάθε ομάδας φορούν ομοιόμορφη στολή που θα είναι φανέλα, σορτς, κάλτσες και παπούτσια (ΧΩΡΙΣ ΤΑΠΕΣ).

Επιτρέπονται μόνο παπούτσια με σχάρα (ή εναλλακτικά με πολύ μικρά εξογκώματα τύπου TURF). Όλα τα παπούτσια με τάπες (μικρές ή μεγάλες) απαγορεύονται. (μικρές τάπες).

Όλοι οι τερματοφύλακες φοράνε χρώματα που μπορούν να διακριθούν εύκολα από τα χρώματα των άλλων παικτών και των διαιτητών

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΔΕΝ Επιτρέπετε εν ενεργεία παίχτης.

Για το  πρωτάθλημα εν ενεργεία θεωρείται παίκτης που έχει ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΠΑΙΞΕΙ ΕΣΤΩ έναν επίσημο αγώνα στο πρωτάθλημα η κύπελλο Ε.Π.Σ. ή  Ε.Π.Ο ή πρωτάθλημα σάλας την ποδοσφαιρική  χρόνια 2022-2023.. Θεωρούνται εν ενέργεια οι παίκτες ποδοσφαίρου σάλας. Εάν έχει ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ δεν έχει αγωνιστεί δεν θεωρείται εν ενεργεία αλλά θα ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 Όλοι οι παίχτες θα πρέπει να έχουν συμμετοχή στους μισούς  αγώνες που έχουν γίνει κανονικά  της προκριματικής φάσης (όμιλος) π.χ. 5 ΑΓΩΝΕΣ από τους 11  αλλιώς δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Σε ολόκληρο τον παραπάνω κανονισμό δεν εξαιρούνται οι τερματοφύλακες παρά μονάχα σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού και πάντα με την υπόδειξη του απαραίτητου ιατρικού εγγράφου, δύναται η διοργανώτρια αρχή να επιστρέψει τη συμμετοχή σε άλλον τερματοφύλακα, ακόμα και δίχως τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετοχών κατ’ εξαίρεση). Τερματοφύλακας που είτε ο ίδιος είτε η ομάδα του έχει προσκομίσει απαραίτητο ιατρικό έγγραφο στη διοργανώτρια αρχή (είτε πριν από τη νόκ-άουτ φάση είτε κατά τη διάρκεια της), θα εξαιρείται για ολόκληρη τη νοκ-αουτ φάση (Play Off, τελικό ή Final Four) χάνοντας ουσιαστικά το δικαίωμα συμμετοχής του, το οποίο πλέον θα διαθέτει ο αντικαταστάτης του μέχρι και το φινάλε της διοργάνωσης. Επιπλέον: αντικατάσταση στον αντικαταστάτη τερματοφύλακα (ακόμα και για ιατρικούς λόγους) δεν προβλέπεται και δε γίνεται αποδεκτή.

Αγώνες που κατοχυρώνονται στα χαρτιά για διάφορους λόγους οι συμμετοχές στους δηλωμένους παίκτες  μπαίνουν και μετράνε στο συνολικό αριθμό τους για τα μισά παιχνίδια. Επίσης συμμετοχή παίρνει μονό όποιος παίκτης αγωνιστεί .

Τέλος αν κάποιος παίκτης είναι τραυματίας και δεν μπορεί να αγωνιστεί σε κάποιο-ους αγώνα-ες αυτό πρέπει να δηλωθεί στο  συγκεκριμένο αγώνα στον υπεύθυνο του πρωταθλήματος και να σημειωθεί στο φύλο αγώνα ως τραυματίας με ένδειξη(+) αλλιώς εκ τον υστέρων δεν παίρνει την συμμέτοχη. Για το παραπάνω πρωτάθλημα δηλωμένος τραυματίας παίκτης θα πάρει μονό 2 συμμετοχές και δεν μπορεί να είναι όλες οι συμμετοχές τους ως τραυματίας οπότε πρέπει να έχει 3 συμμετοχές σε αγώνες και να πάρει τις υπόλοιπες  2 που απαιτούνται ως τραυματίας.

 Κάθε παίκτης μπορεί να είναι δηλωμένος μέχρι σε δυο ομάδες ωστόσο πριν ξεκινήσουν τα νοκ άουτ πρέπει να επιλέξει με ποια μια ομάδα θα συνεχίσει και θα αγωνιστεί. Επίσης κάθε ομάδα μπορεί να έχει κοινούς παίκτες με μια άλλη ομάδα μέχρι δυο το ανώτερο.  

Στους αγώνες θα γίνεται αυστηρή χρήση των ειδικών κανονισμών για μίνι ποδόσφαιρο που μοιράστηκαν.  Στο τέλος του πρωταθλήματος θα γίνουν βραβεύσεις (κύπελλο και μετάλλια) για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

 • Έπαθλο του πρωταθλήματος είναι ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ αθλητικού εξοπλισμού για την πρωταθλήτρια ομάδα ,την δευτεραθλήτρια και τριταθλήτρια ομάδα από τις συνεργαζόμενες εταιρείες.
 • Επίσης θα βραβευτεί η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη άμυνα και θα δοθεί βραβείο FAIR PLAY  στην διάρκεια της Ά ΦΑΣΗΣ ο πρώτος σκόρερ, ο πολυτιμότερος παίκτης (MVP που αναδεικνύεται με βάση της ψήφους των αρχηγών των ομάδων.

à Όσον αφορά τη διάρκεια του κάθε αγώνα, θα έχει ως εξής: 5 λεπτά προθέρμανση, 25 λεπτά το πρώτο ημίχρονο, 5 λεπτά ημίχρονο και 25 λεπτά το δεύτερο ημίχρονο με το χρονόμετρο του διαιτητή. Θα γίνεται αλλαγή τερμάτων στο ημίχρονο.

à Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να έχει ως και ένα άτομο (που δεν είναι παίχτης) στον πάγκο, μόνο στην περίπτωση που αυτό έχει κάποιο ρόλο στη λειτουργία της ομάδος και δεν είναι απλός υποστηρικτής της. H μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης θα είναι 5άρα

Ο εκπρόσωπος ομάδος μπορεί να δώσει οδηγίες τακτικής στους ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια του αγώνα.

Όμως οι εκπρόσωποι ομάδων δεν πρέπει να εμποδίζουν με τις κινήσεις τους ποδοσφαιριστές και διαιτητή και πρέπει πάντα να συμπεριφέρονται σωστά αλλιώς ο διαιτητής έχει το δικαίωμα είτε να τους αποβάλει είτε  να διακόψει το παιχνίδι.

Εντός του γηπέδου απαγορεύεται το κάπνισμα, οι τσίχλες, τα παπούτσια με τάπες.

à Η A.S.A. SPORTS CALCETTO mini soccer διατηρεί το δικαίωμα να τιμωρήσει κάποια ομάδα (είτε με ποινή αφαίρεσης βαθμών, είτε ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα), αν οι παίχτες ή οι φίλαθλοί της ή τα άτομα που κάθονται στον πάγκο της δημιουργήσουν επεισόδια απειλήσουν η βιαιοπραγήσουν και γενικά δημιουργήσουν εντάσεις. Η ομάδα που δημιουργεί διάφορα προβλήματα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα με βάση τα παρακάτω.

ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Οι ομάδες είναι υπεύθυνες για τις πράξεις των ποδοσφαιριστών τους και δύναται να αποβληθούν από το πρωτάθλημα με απόφαση του διοργανωτή, όταν υπάρξει
α) κατ’ εξακολούθηση εξύβριση διαιτητών
β) βιαιοπραγία ή απόπειρα βιαιοπραγίας διαιτητού
γ) βάναυση συμπεριφορά κατά αντιπάλου
δ) εξύβριση, βιαιοπραγία ή απόπειρα βιαιοπραγίας κατά αντιπάλου

à Τέλος, αν κάποια ομάδα δεν είναι συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις θα είναι αδύνατο να αγωνιστεί για ευνόητους λόγους τότε μπορεί να  προβλεφθεί και  η αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα.

àΕπίσης αν δεν κατέβει να αγωνιστεί σε κάποιο-ους αγώνα-ες και αν η κατάσταση παρασταθεί 2 αγώνες χωρίς να αγωνιστεί α/α αυτόματα αποβάλετε η  ομάδα από το πρωτάθλημα. Ομάδα που θα βρεθεί, μετά από ένσταση, να έχει χρησιμοποιήσει παίκτη ή παίκτες που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στον συγκεκριμένο αγώνα ή στο πρωτάθλημα (π.χ. εν ενέργεια) τιμωρείται με μηδενισμό στο συγκεκριμένο αγώνα  ή ακόμα μπορεί να προβλεφθεί  και η αποβολή της αν είναι υπότροπη ενώ αν είναι σε αγώνα νοκ άουτ θα αποκλείεται από την συνεχεία του πρωταθλήματος. 

Όλοι οι αγώνες θα επιτηρούνται από διαιτητή (που είναι ο απόλυτος χρονομέτρης) και γραμματεία. Επιπλέον, σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς είτε απέναντι στον διαιτητή είτε στη γραμματεία, είτε απέναντι σε άλλους παίκτες (αντιπάλους – συμπαίκτες), είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων και από τη διοργανώτρια αρχή (π.χ. τιμωρία ποδοσφαιριστή, μηδενισμός ομάδας, αφαίρεση βαθμών από ομάδα ή ακόμα και αποβολή ομάδας από τη διοργάνωση).

Η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να τιμωρήσει (είτε με ποινή αποκλεισμού κάποιων αγωνιστικών, είτε ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα) κάποιον παίχτη -ακόμα κι αν αυτός δεν έχει τιμωρηθεί από τον διαιτητή- σε περίπτωση που αυτός είναι υπαίτιος επεισοδίων, σκληρού παιχνιδιού η ακόμα και εξύβρισης προς αξιωματούχο αγώνα (διαιτητή, γραμματεία, διοργανωτή κλπ) ή ακόμα και απευθυνόμενος σε άλλον ποδοσφαιριστή (συμπαίκτη ή αντίπαλο).

Η διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να τιμωρήσει κάποια ομάδα (είτε με ποινή αφαίρεσης βαθμών, είτε ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα), αν οι παίκτες ή οι φίλαθλοί της ή τα άτομα που κάθονται στον πάγκο της δημιουργήσουν επεισόδια και εντάσεις.

à  Για οποιαδήποτε μορφή παράβασης των κανόνων των όρων συμμετοχής υπάρχει δικαίωμα ένστασης από την αντίπαλη ομάδα ή από τον διαιτητή. Ένσταση έχει δικαίωμα να καταθέσει μία ομάδα ή ο διαιτητής μέχρι την έναρξη του αγώνα ενώ μετά από αυτόν απορρίπτεται ως απαράδεκτη καθώς θεωρείται κατάχρηση δικαιώματος αφού μετά την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος του αγώνα η άσκηση του δικαιώματος ένστασης φαίνεται ότι χρησιμοποιείται για ακύρωση του αποτελέσματος ενώ θα μπορούσε η ομάδα να έχει ασκήσει την ένσταση από πριν αφήνοντας τη διοργανώτρια αρχή να αποφασίσει.

Η μόνη περίπτωση που μπορεί να ασκηθεί ένσταση μετά τη λήξη του αγώνα είναι για περίπτωση συμμετοχής μη “έγκυρου” ποδοσφαιριστή της αντιπάλου. Τέτοιο δικαίωμα υφίσταται μόνο για 24 ώρες από τη στιγμή της αποκάλυψης συμμετοχής του εν λόγω ποδοσφαιριστή.. Σε περίπτωση τέτοιας ένστασης, κι εφόσον αποδειχθεί έμπρακτα κάτι τέτοιο, η διοργανώτρια αρχή έχει την δυνατότητα τιμωρίας της ομάδας ή του παίχτη ή και των δύο ανάλογα με τα πραγματικά περιστατικά.

 • Η ένσταση εξετάζεται από την επιτροπή κυρώσεων, ενστάσεων και τιμωριών της A.S.A. SPORTS CALCETTO και μέσα σε 3 εργάσιμων ημερώναποφασίζει.

à Μπορεί οποιοσδήποτε παίχτης να απευθυνθεί στην διοίκηση της A.S.A. SPORTS CALCETTO mini soccer για να ζητήσει τους γενικούς αλλά και τους ειδικότερους κανονισμούς του πρωταθλήματος και του ποδοσφαίρου στα 6×6 .

à Κατά την διάρκεια των αγώνων απαγορεύεται η είσοδος και παραμονή εντός αγωνιστικού χώρου ατόμων που δεν έχουν άμεση σχέση και λειτουργικό ρολό με κάποια από τις ομάδες.

  à Όσον αφορά τη δομή του πρωταθλήματος, θα έχει ως εξής (γενικό πλάνο):

Α’ ΦΑΣΗ: 1 όμιλος 12 ομάδων. Μονές συναντήσεις  11 αγωνιστικές. Προκρίνονται και   οι  12 ομάδες από τον όμιλο στην επόμενη φάση. Οι πρώτοι 4  του ομίλου απευθείας στα προημιτελικά και οι υπόλοιπου 8 παίζουν play offs  αγώνα ΜΟΝΟ ΝΟΚ ΑΟΥΤ.

Β’ ΦΑΣΗ:play offs  ΝΟΚ-ΑΟΥΤ ανάλογα με την βαθμολογική κατάταξη

1) 5ος ΟΜΙΛΟΥ12ος ΟΜΙΛΟΥ

 2) 6ος ΟΜΙΛΟΥ11ος ΟΜΙΛΟΥ

3) 7ος ΟΜΙΛΟΥ10ος ΟΜΙΛΟΥ

4) 8ος ΟΜΙΛΟΥ9ος ΟΜΙΛΟΥ

Γ’ ΦΑΣΗ:  ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ ανάλογα με την βαθμολογική κατάταξη

Α) 1ος ΟΜΙΛΟΥΝΙΚΗΤΗΣ 4

Β)  2ος ΟΜΙΛΟΥΝΙΚΗΤΗΣ 3

 Γ)  3ος ΟΜΙΛΟΥΝΙΚΗΤΗΣ 2

 Δ) 4ος ΟΜΙΛΟΥΝΙΚΗΤΗΣ 1

Γ’ ΦΑΣΗ: ημιτελικά νοκ άουτ 

 

 1. ΝΙΚΗΤΗΣ Α– ΝΙΚΗΤΗΣ Δ

 

 1.  ΝΙΚΗΤΗΣ Β – ΝΙΚΗΤΗΣ Γ

 

Δ ΦΑΣΗ:(Τελικοί):

 

Μικρός Τελικός και Μεγάλος Τελικός

Το CALCETTO mini soccer  διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της δομής του πρωταθλήματος κατά την διάρκεια του όπως  και του αγωνιστικού προγράμματος μετά από επίσημη ενημέρωση των ομάδων από την ιστοσελίδα της asasports.com  στο internet και facebook.

 Η νίκη έχει αξία 3 βαθμών, η ισοπαλία 1 βαθμού και η ήττα 0 βαθμών (εννοείται, στη φάση των ομίλων).

 • Η άνευ αγώνος νίκη τυπικά έχει το σκορ 6-0

 à Κριτήρια ισοβαθμίας: Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη φάση των ομίλων ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πρέπει να γίνει κάποια κατάταξη μεταξύ των ομάδων, υπολογίζονται με αυστηρή σειρά τα εξής:

Α. Νικητής στο μεταξύ τους παιχνίδι,

Β. Καλύτερη διαφορά γκολ μεταξύ αυτών που έχει πετύχει και αυτών που έχει δεχθεί,

Γ. Καλύτερη επίθεση (γκολ που έχει πετύχει),

Δ. Γίνεται κλήρωση.

 • Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας Α)Ειδική βαθμολογία μεταξύ των ομάδων Β) Καλύτερη διαφορά τερμάτων, και Γ) η Καλύτερη επίθεση, ενώ για τα υπόλοιπα, ισχύουν οι επίσημοι κανόνες που εφαρμόζονται και στις διεθνείς διοργανώσεις της SOCCA

 

 

 

ΑΝΑΒΟΛΕΣ – ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ

à Αναβολές μπορούν να γίνουν από την διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του αγώνα. Σε αυτήν την περίπτωση οι αναβληθέντες αγώνες θα γίνονται μέσα στις αμέσως επόμενες  μέρες και βδομάδες έπειτα από ορισμό και ενημέρωση της  CALCETTO mini soccer για τη μέρα και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας, χωρίς να αναβάλλεται η επόμενη αγωνιστική που έχει οριστεί στο πρόγραμμα μονό ίσως να αλλάξει μέρα και ώρα αν δεν βολεύει.

Οι αναβληθέντες αγώνες θα διεξάγονται το προσεχές διάστημα (εντός 15ημέρου, με πιθανότητα και εντός Σ/Κ) έπειτα από ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος για τη μέρα και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας, χωρίς να επηρεάζεται επ’ ουδενί η κανονική ροή του προγράμματος.

à Μετά το πέρας της 1ης  αγωνιστικής καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στο πρόγραμμα. (Εξαίρεση στον κανόνα αυτό μπορεί να υπάρξει υπό προϋποθέσεις έπειτα από συνεννόηση με τον υπεύθυνο της  CALCETTO mini soccer  σε επείγουσες περιπτώσεις 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ νωρίτερα από τον ορισμένο αγώνα για αναβολή.

à Αποδεκτές, μπορούν να γίνουν οι προτάσεις για ενδεχόμενη αλλαγή ημερομηνίας ή ώρας της εκάστοτε αναμέτρησης μέχρι και 24 ώρες πριν από την σέντρα του αγώνα, εάν φυσικά υπάρχει λόγος μεγάλης σημασίας ή σημαντικότητας. Ύστερα από αυτό το χρονικό σημείο δεν θα γίνεται δεκτή καμία αλλαγή.

Δικαίωμα αναβολής αγώνα για έκτακτο λόγο χωρίς κυρώσεις έχουν οι ομάδες το αργότερο την προηγούμενη μέρα του ορισμένου αγώνα.

à Αναβολή αγώνα την ίδια ημέρα του αγώνα δεν γίνεται δεκτή και συνεπάγεται χρέωση 45 ευρώ για άσκοπη κράτηση του γηπέδου και ο αγώνας καταχωρείται με σκορ 6-0 εις βάρος της υπαίτιας ομάδας.

Σε περίπτωση άρνησης, ως προς την τελευταία ενέργεια, τότε η ομάδα αποκλείεται απευθείας από την διοργάνωση . Στην 2η φορά επανάληψης της ίδιας κατάστασης θα αποβάλλεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το πρωτάθλημα. Συνεπώς η κάθε ομάδα έχει μάξιμουμ δυνατότητα έως και 1 ήττα Α.Α. σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Όλα τα παραπάνω με εξαίρεση την περίπτωση που πρόκειται για αγώνα της τελευταίας της αγωνιστικής (προγραμματισμένης ή εξ’ αναβολής), Α’ ή Β’ γύρου διότι κάτι τέτοιο θεωρείτε αυτομάτως είτε ύποπτο για διαμόρφωση τελικής βαθμολογίας, είτε ανήθικος επηρεασμός προς την ίδια ή τρίτους, είτε απαξίωση της διοργάνωσης! Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, η ομάδα αποβάλλεται οριστικά από το πρωτάθλημα επίσης. Εξαιρείτε μόνο η περίπτωση που δεν υπάρχει ένδειξη για καμία από τις παραπάνω 3 περιπτώσεις, κάτι το οποίο μπορεί μονάχα το επιτελείο της διοργανώτριας αρχής να κρίνει.

Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα “αίτησης αναβολής” έως και 3 φορές συνολικά από την αρχή έως και το φινάλε της διοργάνωσης (μετά την 3η φορά δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση αποδεκτές) ενώ κάθε ομάδα έχει δικαίωμα έως και 1 “αίτησης αναβολής” τον μήνα, με εξαίρεση ειδικές περιπτώσεις. Τέλος, σε κάθε περίπτωση, η τελική έκβαση της οποιαδήποτε σχετικής απόφασης καθορίζεται από τη διοργανώτρια αρχή, αφού σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θεωρείται μονομερής και προβλέπεται η παρακάτω αναγραφόμενη ποινή για την παραβατική ομάδα.

à Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να παρευρίσκεται στο γήπεδο τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα

Σε περίπτωση καθυστερημένης εισόδου μιας ομάδας έως 20 λεπτά –και εφόσον το γήπεδο δεν είναι ελεύθερο αμέσως μετά- θα μειωθεί ο χρόνος τόσα λεπτά όσα και η καθυστέρηση. Σε περίπτωση που κάποια αναμέτρηση ξεκινήσει 20′ μετά από τον αρχικό προγραμματισμό έναρξης της, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας μεταξύ των δύο ομάδων, αυτόματα ο συνολικός χρόνος της αναμέτρησης μειώνεται από 50′ σε 40′ και ο διαιτητής δεν σφυρίζει για την ανάπαυλα αλλά αντ’ αυτού ο χρόνος είναι ενιαίος.

à Σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 20 λεπτών ο αγώνας καταχωρείται εις βάρος της υπαίτιας ομάδας με σκορ 6-0 η οποία και χρεώνεται την άσκοπη κράτηση του γηπέδου με το μισό ποσό του κόστους χρήσης του γηπέδου (45 ευρώ) εκτός αν χρησιμοποιηθεί το γήπεδο οπότε χρεώνεται κανονικά η χρήση του γηπέδου σε αυτούς που θα παίξουν.

à Σε ακραία καιρικά φαινόμενα ο υπεύθυνος αποφασίζει μαζί με τους αρχηγούς των ομάδων αν υπάρχει ομοφωνία για την αναβολή και αν δεν υπάρχει λαμβάνει αυτός την απόφαση που πρέπει να τηρηθεί από τις ομάδες. Η απόφαση λαμβάνεται 2  ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα του αγώνα.

àΑγώνας που διακόπτεται λόγω καιρικών συνθηκών ή λόγω ανωτέρας βίας ή οποιαδήποτε λόγου θα ορίζεται σε άλλη ημέρα η συνέχιση του με τους ιδίους ορούς που συμμετείχαν κατά την στιγμή της διακοπής του πρότερου αγώνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!Το ποσό εγγύησης (45 ευρώ) πρέπει να υπάρχει πριν από κάθε αγώνα ώστε να δίνεται το δικαίωμα συμμετοχής στην ομάδα και να συμπληρώνεται αν συντρέξει κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις. 

ΔΙΑΦΟΡΑ

Αν χρειαστούν διακριτικά τα φοράνε είτε και οι δυο ομάδες ,είτε η ομάδα που δεν έχει όμοια χρώματα ,είτε με απόφαση του διαιτητή.

Όλες οι ομάδες υποχρεούνται να δώσουν το αντίτιμο ενός αγώνα ως προπληρωμή, η οποία θα αφαιρείται από το τελευταίο τους παιχνίδι.

Η προπληρωμή ΧΑΝΕΤΑΙ, όταν η ομάδα ακυρώσει το παιχνίδι την ημέρα του αγώνα. Σε αυτήν την περίπτωση εκτός από την προπληρωμή, χάνεται και το παιχνίδι με σκορ 6-0.

Κανόνες που εφαρμόζονται σε μεγάλα γήπεδα και δεν έχουν εφαρμογή στο mini soccer δεν εφαρμόζονται.

Για παράδειγμα εκφράσεις  Π.χ. φράση αστή δεν σφυρίζονται ενώ προκλητικές εκφράσεις και πανηγυρισμοί που οξύνουν την ένταση  μπορεί να τις τιμωρήσει είτε με έμμεσο είτε με κίτρινη κάρτα.

Οι παίκτες οφείλουν να αποδέχονται τις αποφάσεις και υποδείξεις του διαιτητή. Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο τότε η ομάδα οφείλει να συνετίσει των παίκτη αλλιώς μπορεί να έχει κυρώσεις.

Ομάδες που εμπεριέχουν παίκτες που δημιουργούν προβλήματα  με την συμπεριφορά τους στο πρωτάθλημα ή την διοργάνωση  και μετά από  σύσταση οφείλουν να τους απομακρύνουν. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει δεκτό ή δεν κατορθωθεί τότε αποβάλετε ολόκληρη  η ομάδα.

Αν ένας αγώνας διακοπεί λόγω βίαιης ή κακής συμπεριφοράς ομάδας ή ομάδων τότε μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις από την διοργάνωση (ακύρωση αγώνα – αφαίρεση βαθμών – οριστική αποβολή) ανάλογα με την περίσταση.

ΡΟΣΤΕΡ

Αλλαγές στο ράστερ μπορεί να γίνουν έως και την τελευταία αγωνιστική της Α φάσης απλά παίκτες που προστίθενται μετά την 7η αγωνιστική δεν θα έχουν δικαίωμα συμμέτοχης στην φάση των νοκ άουτ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Πλαγιά εκτελούνται με το πόδι.

Δεν υπάρχει offside

Δεν υπάρχει time out

Δυο ημίχρονα των 25 λεπτών με ενδιάμεση 5 ανάπαυλα

Η επαναφορά της μπάλας με  στημένη την μπάλα γίνεται άμεσα.

Ο διαιτητής έχει δικαίωμα να κρατήσει καθυστερήσεις ανάλογα με την κρίση του και να διακόψει το παιχνίδι σε περίπτωση τραυματισμού.

Αλλαγές γίνονται με το παιχνίδι σε εξέλιξη και δεν υπάρχει διακοπή.

Όλοι οι κανονισμοί αναλυτικά στο έντυπο των κανονισμών και διαιτησίας.

Οι παραπάνω κανονισμοί και οροί  καταγράφηκαν ώστε να υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς κατά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος και να περιοριστούν κατά το δυνατόν τα παραπόνα και οι διαμαρτυρίες για οποίες αποφάσεις ληφθούν από την επιτροπή κατά την διαρκεια του πρωταθλήματα. Σε κάθε περίπτωση ο πρώτος στόχος είναι και θα είναι να παίξουμε μπάλα και οι αγώνες και ο νικητής να κριθούν στο γήπεδο.  

 Ειδικές παρατηρήσεις:  Ο αρχηγός κάθε ομάδας και ο διαιτητής στο τέλος του αγώνα υπογράφουν και κλείνουν το φύλλο αγώνος, συμπληρωμένο με όλα τα στοιχειά του αγώνα. Το φύλο αγώνος φυλάσσεται από τον υπεύθυνο διοργάνωσης της  A.S.A. SPORTS CALCETTO mini soccer και μπορεί να έχει κάθε εκπρόσωπος ομάδος πρόσβαση στα στοιχειά και στις συμμετοχές παικτών.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ
ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΜΑΛΟΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.